Početna Sport Dan drugi: Regata Memorijal Spasića i Mašere

Dan drugi: Regata Memorijal Spasića i Mašere

3

U Titvu je nastavljena tradicionalna regata “Memorijal Spasića i Mašere” u organizaciji JK Delfin, na kojoj pored jedriličara domaćina JK Delfin, učestvuju JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, JK Lahor iz Kotora, JK Jovo Dabović iz Baošića i JK Orsan iz Dubrovnika.

Drugog dana takmičenja, koje traje do nedelje, odrjedrena su dvije regate, a termički vjetar je bio jačine od tri do pet čvorova. Veliki problem za jedriličare bilo je i izuzetno toplo, gotovo tropsko vrijeme.

U klasi Optimist u generalnom poretku prvo mjesto poslije drugog dana zauzima aktuelni državni prvak Pavle Musić, drugo Viktor Lesjak i treće Andrija Marković, sva trojica iz JK Delfin. Jedriličari kluba Delfin iz Tivta drže sva tri prva mesta u konkurenciji do 12 godina. Lesjak je prvi, Marković drugi, dok se na trećoj poziciji nalazi Tea Čelanović. Tea uoči posljednjeg dana drži lidersku poziciju u konkurenciji djevojčica, ispred jedriličarki Lahora iz Kotora, Nine Strahinje i Vanje Strahinje.

U klasi Laser 4.7 prvo mjesto drži Nikola Golubović jedriličar JK Delfin, drugi je Robert Moris iz JK Jugole Grakalić, a na trećem mjestu se nalazi Vasilije Kurbanović iz JK Delfin. U klasi Laser Radial prvi je Ilija Jončić, drugi je Stefan Anđelić, a treći Luka Roćen, sva trojica iz JK Delfin.

Takmičenje završava danas. Ceremonija dodijele nagrada planirana je za 17 časova na terasi JK Delfin.

3 Komentari

  1. Novski klub je JK Jugole grakalic, zar to nije bio najaci klub u CGori a i dalje? Vidim da je i klub iz Baosica ispred Novljana.Zar nema jedrilicara u klubu? Gdje je Milivoj Dukic,o cemu se radi???

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code