DAN MLADIH OBILJEŽEN U BIJELOJ, TIVTU I KOTORU

DAN MLADIH OBILJEŽEN U BIJELOJ, TIVTU I KOTORU

104
0
Podijeli

dan mladih izletPredstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) su povodom Međunarodnog dana mladih obišli Dječji dom “Mladost” u Bijeloj i uručili crteže pod nazivom „Tri zvijezde”. Dijela su nastala u JU Centar za obrazovanje i osposobljavanje „1.Jun” u Podgorici a štićenici Doma dobili su i komplet muzičkih CD-ova sa dosadašnjih Festivala „Naša radost”.
Crnogorsko društvo za borbu protiv raka nastojaće, kao i proteklih dvanaest godina, da pomaže, pored zdravstvenih i ustanove sličnog tipa i namjene. Kancelarija za mlade čestita svim mladima u opštini Tivat Međunarodni dan mladih 12. avgust uz želju da ovaj dan bude samo još jedan početak aktivnosti, inicijativa i učešća mladih u svima kampanjama i akcijama koje sprovodi Kancelarija u posljednje tri godine. Ova godina je veoma bitna jer je ona početak implementacije Lokalnog plana za mlade i Akcionog plana koji treba realizovati do 2014. godine. Lokalni plan samo daje priliku da se prepozna potencijal mladih, da proslavlja njihova dostignuća i planove za bolje angažovanje mladih i da se uspješno obavljaju akcije koje utiču na razvoj njihovog društva. On predstavlja jedinstvenu priliku za sve koji imaju interes da se ujedine i osiguraju da mladi budu uključeni u donošenje odluka na svim nivoima.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana mladih 12. avgusta, Savjet za mlade Opštine Kotor je organizovao jednodnevni izlet za volontere opštinske Kancelarije za prevenciju narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja. Volonterima je upriličeno krstarenje brodom Bokokotorskim zalivom i obilazak ostrva Gospa od Škrpjela.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code