Dan od humanosti: Volonteri Crvenog krsta u marketima prikupljaju namirnice

Dan od humanosti: Volonteri Crvenog krsta u marketima prikupljaju namirnice

1
Podijeli

Na ulazu hipermarketa Voli i Laković u Igalu, te Idea u centru Herceg Novog, poranili su voloneteri herecgnovskog Crvenog krsta da bi podstakli kupce na humanost.
U novoj akciji “Vaše malo, nekome PUNO” učestvuje i Teodora Španjević:

– Mi smo dugogodišnji volonteri Crvenog Krsta. Tokom godine imamo dva puta dvodnevnu akciju. Prikupljamo hranu za socijalno najugroženije stanovnike Herceg Novog. Kasnije obavljamo raspodjelu – priča nam Teodora Španjević.

Picerija i restoran

Ona ide u treći raszred Srednje škole Ivan Goran Kovačić, a sa njom su u HDL-u u humanoj misiji još Anđela Maksimović, Ljubica Kovačević i Iva Buha.

– Odziv je prilično dobar. Dosta je donatora, a na naše iznenađenje mnogo se stranih turista odazvalo akciji i doniralo prehrambrene article – dodaje Teodora.

U Crvenom krstu su spiskovi sa 400 najugroženijih porodica, za koje će do 17 časova 24 volontera prikupljati najosnovnije namirnice, konzerviranu robu i sredstva za higijenu.

Raspodjela će početi sjutra i trajaće do 15.maja. Korisnici koji žele pomoć moraju donijeti ličnu kartu i dokaz o primanjima na uvid, kazali su nam ranije iz Opštinske organizacije Crvenog krsta.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code