DAN OD SUNCA – ŠETNJA PORED MORA I SKIJANJE NA SJEVERU

DAN OD SUNCA – ŠETNJA PORED MORA I SKIJANJE NA SJEVERU

267
0
Podijeli

plaza zalo zimaNa primorju je danas martovsko sunce podsjećalo na proljeće, prepun Škver i kafei, a mlađi su se bosi igrali po pjesku, bježeći od valova na plaži Žalo. Na sjeveru, takođe izuzetne vremenske prilike i dovoljno snijega napunili su ski centre.
Tokom vikenda se u ski centru “Savin kuk” održava “Međunarodni ski kup” a na Vučju festival snowboarda i hip hopa “Snowboard extreme session” u okviru koga je danas predviđen i koncert Who see klape.
Nacionalna turistička organizacija je kao podršku ovim manifestacijama obezbjedila besplatan autobuski prevoz iz Podgorice. Atraktivno međunarodno takmičenje u alpskom skijanju privuklo je na Žabljak stotinu učesnika iz zemlje i regiona. ali i veliki broj domaćih posjetilaca koji imaju priliku da uživaju u praćenju veleslaloma na „Vukovoj stazi”.

Trodnevna manifestacija sa bogatim programom zabave koja se odvija u snowboard parku na Vučju je okupila najbolje bordere koji pokazuju vještine u ovoj disciplini. Danas se održava finale u big airu i više takmičenja za juniore, djecu i žene.
Ski centar Kolašin 1450 bilježi dobru posjetu inostranih turista, naročito Francuza.
Prema informacijama iz ski centara, visina sniježnog pokrivača iznosi: Kolašin 160cm u podnožju staze i do 180cm na vrhu, Savin kuk 178 cm u podnožju i preko 300cm na vrhu staze, Vučje 150cm u podnožju do 200cm na vrhu, Lokve 50 cm u podnožju i do 100 cm na vrhu staze.

Picerija i restoran

Snowboard exstreme session

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code