Početna Društvo Dan opštine Herceg Novi sa 11 programa: Koncerti, izložbe, promocija knjige, pozorišna...

Dan opštine Herceg Novi sa 11 programa: Koncerti, izložbe, promocija knjige, pozorišna predstava…

18

Oktobarske svečanosti povodom obilježavanja Dana opštine Herceg Novi, 28. Oktobra, počele su proteklog vikenda, sa dva kulturno zabavna događaja – interaktivnim performansom za djecu „Priče ispod lampe“ i koncertom povodom IV festivala klapa. Riječ o dva od ukupno 11 segmenata programa, uključujući i svečanu sjednicu i polaganje vijenaca, koji se ove godine organizuju pod nazivom: „Novim putevima slobode – nebo ima jednu Danicu, Herceg Novi ima pet Danica“.

Program je zbog aktuelne epidemiološke situacije reduciran u odnosu na prošle godine. Novljani i gosti biće u prilici još da vide jedno veče operskih arija, promociju knjige, izložbu i pozorišnu predstavu kao i 4 sportska događaja.

Program će biti nastavljen 12. oktobra, koncertom Balkansko mediteransko veče u kojem nastupa operska diva sopranistkinja Zorica Belić. Koncert će biti održan u Dvorani Park u 20 h.

Za 19. oktobar, na istom mjestu i u isto vrijeme, predviđena je promocija knjige prof Višnje Kosović „Tražim ime“. O knjizi će govoriti: protojerej stavrofor Gojko Perović, akademik prof. Dr Siniša Jelušić i direktorica JUK Herceg Festa, mr Gordana Porobić.

Noć kasnije, 20. oktobra, u Galeriji Josip Bepo Benković od 19 h biće otvorena izložba umjetničkih djela Mata Đuranovića.

Za 25. oktobar u Dvorani Park od 20 h najavljena je predstava „Mala crna haljina“, u kojoj igraju Rada Đuričin i Vjera Mujović.

Svečana sjednica povodom Dana Opštine biće upriličena 28. oktobra u 11 h u dvorani Park. Njoj će tradicionalno prethoditi polaganje vijenaca na spomenik Bezmetković, kod Sat kule i kod manastira Savina.

Sportski programi počinju 10. oktobra, II Međunarodnim boćarskim turnirom, koji bi trebalo da bude održan na terenu u Meljinama, u organizaciji BK Meljine. Početak turnira najavljen je za 10 h.

Za 24. oktobar predviđene su dvije sportske manifestacije. Prvi je Kup rombuna memorijal Milovan Miško Vujičić, kod restorana Ušće u Igalu, od 9 h. Organizator kupa je KSR Igalo.

Sat kasnije u OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj, Karate klub Bijela prirediće IV Grand Prix Montenegro.

Sportski program biće zaokružen 25. oktobra, IX Memorijalnim šahovskim turnirom „Obrad Manojlović“, u hotelu Play u Igalu. Početak turnira je u 10 h. Organizator je Šah klub Herceg Novi 1949.

18 Komentari

  1. Baš me zanima u kojoj to državi živimo grad sa 20 nacija i svih vjera samo jednu protežira već 30 godina i svi ćute. Pa šta treba da se desi da građaNIN grakne?

    21
    9
  2. Opet nista bez popova. A ustav kaze “sekularna drzava”. Hoce li biti ucesnika i iz “zapadnog” okruzenja ili, po obicaju, samo iz “bratskog istocnog”?

    26
    22

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code