Dan srpskog jedinstva obilježava se 15.09. i u Boki

25

25 Komentari

 1. Mnogo će još godina proći do nezavisne Crne Gore. Još uvek u većini Crnogoraca teče bratska srpska krv dobro izmešana sa crnogorskom, voleli vi to ili ne.

  17
  26
 2. Zastave nebi trebale da vrijedjaju nikoga..
  Mene boli ona stvar ko koju zastavu nosi..
  Cak i Romi kace i nose svoje zastave,tako da ne vidim zasto nebi Srbi istakli svoje zastave!

  16
  14
 3. A sta to znaci? Sta se zelí postici time? Da li je prijavljen taj skup? Hoce li i kolo srpskih sestara ucestvoati ili ce oni posle demonstrirati svoju snagu?

  27
  17
  • Vi ste na Karcu vazda bili vazali i sluge onih koji su drzali Stai Grad pod upravom. Vase bogastvo je multietnicko mjesanje vise nacija unutar samo jedne porodice, a sve zahvaljujuci raznim vojskama koje su boravile u vasem neposrednom okruzenju. Ovo sto Veselin pise je samo jedan mali isjecak iz istinite istorije Boke Kotorske i odnosi se samo na devetnesti vijek.

   8
   16
 4. Boka je vekovno bila Srpska kolevka a naši đedovi su masovno došli iz Američke pečalbe da oslobode majku Srbiju i Boku kotorsku od okupatora

  60
  73
  • Tako je Veseline! Mada, ti su đedovi prvo pošli odavde da bi se vratili. Namučeni i gladni, i riješeni. I sve je to istina. Samo mi nikada neće biti jasno na koga ti tako povuče? Gledam te često i pitam se, da li ima nešto meni nepoznato o tim đedovima? Jesu li negdije napravili pogešan korak? Ili se jednostavno radi o prirodnim ciklusima? Nešto kao moja odrina. Nekad puna slatkih grozdova, a nekada po koji krupni bez kapi slasti. Ko bi ga znao zašto? Kažu neki “takva berba”. Nisi se ti pokazao Veseline ni kao Bokelj ,a onda ni kao Srbin. Prema tome, ostavi pomen slave nekome drugome. Tebe i đedove samo slova vežu.

   15
   10
 5. Ovo nisu slike iz Boke. Hercegovački Srbi i Bokezi obije vjere (Hrvati i Srbi po današnjem shvatanju) zajedno sa Venecijancima isčerali su Turke i živjeli zajednički samoupravno u Preverdoj republici, modernizovali su se austrijski, pa su zajedno preživjeli i katastrofalni 20. vijek. Ovaj video nije bokeški i tu znači samo nastavak katastrofe.

  46
  14
 6. Nije vrijeme za ove stvari u Crnoj Gori. Ko želi nek slavi u svojoj kući i nek se veseli uvjek mu sretno bilo ali ne treba isticati zastave i stavljati prst u oko i dolivati ulje na vatru komšijama pa čak ni kad je taj komšija bez razloga ljut.
  Sačekajmo godinu da se strasti smire i da dobri ljudi nadvladaju loše i kad u zaborav podju sve podjele i onda ćemo zajedno sa svim komšijama slaviti sve što mi ili oni slave bez obzira na nacionalnost i vjeru i vrstu slavlja.
  Da nam je na zdravlje i sretna Crna Gora država svih svoji gradjana bez obzira na nacionalnost da li si vjernik ili ne i koje si vjere.
  Ljubim Vas sve i volim.

  108
  20
  • Čemu teške reči i tolika srdžba!? Zašto da ne obeleže Dan srpskog jedinstva oni koji u to jedinstvo još veruju? Budimo ljudi, pre svega, a tek posle Hrvati, Crnogorci, Srbi, Grci, Englezi, Masai. Papuanci…

   18
   13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code