Dan srpskog jedinstva obilježava se 15.09. i u Boki

9

9 Komentari

 1. Kad te rodjena drzava izda i marginalizuje 30 godina, govori da si velikosprpaki nacionalista iako samo volis i postujes crkvu, kad ne mozes da nadjes posao jer si Srbin, kad ti ne daju da nosis zastavu na utakmicu dok druge zastave se slobodno vijore, kad te hapse jer si iscrtao trobojku, kad se rodis u Crnoj Gori, a ne daju ti drzavljanstvo jer su ti roditelji raseljena lica, pa kako da dozivimo Crnu Goru kao maticu?

 2. Naprotiv, u Kanadi obeležavanje datuma važnih za jednu naciju doprinosi zbližavanju različitih kultura i boljem razumevanju.
  Isto je i kod nas u Vojvodini.
  Slažem se sa delom da to ne treba da se previše da se diže medijska prašina oko takvih stvari

 3. Stara poslovica kaze ” samo prazan klas dize glavu”! Crna Gora je multietnicka, multivjerska pa e da postaviti pitanje zasto je Srbima i Srbijancima (mislim na Srbe kojima je matica zemlja Srbija pa se zato zovu Srbijanci, dok si Srbi u Crnoj Gori koji tu imaju pasos i zive stalno ovdje), tolko bitno da se isticu kojekakvim senzacionalnim obavjestavanjima kako su samo njihovi dani ovi ili oni. Ako vam je toliko do sakupljanja sa “svojima” pa to se moze odraditi spontano bez isticanja. Ni jedna druga nacionalnost u Crnoj Gori nema tu naglasenu potrebu da se isticu. O cemu je tu rijec?
  U zapadnim zemljama gde ima jako puno razlicitih nacija, tamo nema javnih isticanja ko je ko porijeklom jer to samo vodi razdvajanju naroda.
  ” Sta oni misle da su bolji od sviju nas ostalih”?
  Kao stara osoba a koja zivi u vise zemalja ( zapad, Srbija, Crna Gora) mislim da je najpametnije i najbolje za sve nas u CG da se na novom popisu vrsi izjasnjavanje samo o tome da li neko ima crnogorsko drzavljanstvo ili ne, ima li licnu kartu za stalno ili strance i koja mu je matica zemlja tj cije drzavljanstvo ima, gde zivi. Samo tako bi svako sa svakim bio ravnopravan. Maniti se isticanja, jer svi smo mi smrtni. Zivotni vijek je previse kratak i dragocijen da bi se bespotrebno isticali, delili, mrzili i stvarali jedni drugima samo muku.

  8
  5
  • Занимљиво како сви крену са овим мултиетничка, мултикулти, само кад је нешто српско у питању. И како има неких којима ничије истицање не смета (албанско у Тузима, бошњачко у Плаву) али само скоче кад се Срби окупе. Попис се и врши по националној основи да би мањине оствариле права која их иначе не би припала гледано бројност, мислим највише на цензус од 0,5% … И кад поменусте запад, знате ли можда неку државу на западу гдје већински матерњи језик није званичан, као што је код нас случај? Или овако, бисте ли пристали да се избаци из пописа и ставка о језику, националности и вјероисповјести, али заузврат да само већински језик буде званичан?

   5
   4
 4. A da nece tako slozni i odlucni kreniti na svoju zemlju? Kao neko sasvim treci ne razumijem ovo i ovakvo isticanje? Cemu to, sem ako je drzava u drzavi ?

  11
  6
 5. Vrlo brzo će se uspostaviti isti takav dan kod Crnogoraca, Bošnjaka, Albanaca i Hrvata. Pa ćemo vidjeti kako će se to završiti. Nadamo se ne kao prošli put, iako su namjere začetnika baš takve. Ali, šta da se radi, ko istoriju ne nauči, mora da je ponavlja.

  14
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code