Početna Oko nas Budva Dan žalosti u Budvi zbog 36 smrtnih slučajeva od pojave pandemije

Dan žalosti u Budvi zbog 36 smrtnih slučajeva od pojave pandemije

2

Od infekcije koronavirusom u Budvi je do sada umrlo 36 ljudi, od toga, u februaru, živote je izgubilo 16 Budvana.

Foto: Mediabiro

Zbog velikog broja preminulih od posljedica virus predsjendik Opštine Marko Carević proglasio je ovaj dan za Dan žalosti. On je kazao za Mediabiro da im ta činjenica teško pada:

“Mislim da je ljudski da poslije svega toga proglasimo Dan žalosti i da saučestvujemo u bolu porodica naših sugrađana koji su izgubili svoje najmilije. To je najmanje što možemo da uradimo, ali procijenili smo da je to jako važno”, rekao je Carević.

On je izjavio saučešće porodicama preminulih.

„Znamo da je njihova bol nemjerljiva i molimo se Bogu da se, u narednom periodu, svi zajedno izborimo za što manju prisutnost COVID-a . I da što prije počne vakcinacija u što većem obimu da bi spriječili ono najgore”,poručio je predsjednik budvanske Opštine.

Carević je zabrinut što, kako je kazao, veliki broj njegovih sugrađana nijesu odgovorni u mjeri u kojoj to epidemiološka situacija zahtijeva. Rekao je da mjere daju rezultate, ali ne onako kako je očekivano.

„Žao mi je ljudi. Gubimo živote, gubimo svoje najmilije. Mislim da to nema cijenu bilo kakvih mjera koji se donose. Život je samo jedan život, mi ne možemo dati jedan za COVID, a drugi da živimo. Mjere će trajati u zavisnoti od prisutnosti pandemije. Po meni je racionalnije da mjere budu strože u što kraćem roku”, poručio je Carević.

Na zgradi Opštine Budva, javnim ustanovama čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na teritoriji opštine Budva, istaknute su zastave na pola koplja.
Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti. Zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima.

Lokalni javni emiter, RTV Budva će program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti.

Ivor: Mediabiro

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code