Početna Oko nas Kotor Danas na 27. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

Danas na 27. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

0

Brojni su programi i devetog dana 27. Kotorskog festivala pozorišta za djecu, koji je dio ovogodišnjeg KotorArt-a.

8. DAN FESTIVALA – Pitam se, pitam, koliko sam bitan – 08.07.2019. – Foto: Krsto Vulović

U dva termina – u 18h i 20h u Kulturnom centru “Nikola Đurković” biće izvedena predstava “Feral” Teatra Tortoise in a Nutshell i Pozorišta Cumbernauld iz Škotske. Ross MacKay reditelj je ove predstave, a glumci su: Arran Howie, Ross MacKay, Alex Bird, Jim Harbourne i Matthew Leonard.

Picerija i restoran

“Feral” jenovativna predstava koja kombinuje lutkarstvo, manipulaciju objekata, imersivne zvučne pejzaže i multimedijalnu tehnologiju.

Na Pjaci od kina će u okviru programa dječijeg scenskog stvaralaštva danas u 19:30h i 20:30h biti izvedene predstave “Mali, a u ulozi velikih – Gospođa ministarka” i “Kameleon” koje su pripremila djeca iz OŠ “Lovćenski partizanski odred” sa Cetinja.

“Veče sa Alisom”, program Plesnog studija “Alisa” iz Kotora biće izveden u 21h na Trgu od oružja, dok se “u komšiluku”, na Trgu Sv. Tripuna u istom terminu organizuje koncert Međunarodnog orkestra mladih muzičara sa solistima, pod nazivom “Deset godina muziciranja”. Ovaj program dio je Festivala gudača u okviru KFPD-a 2019.

Kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

Ovogodišnji, 27. Kotorski festival pozorišta za djecu obilježiće čak 24 igranja u okviru pozorišnog programa. Tokom 12 festivalskih dana biće izvedeno 16 predstava od kojih 12 premjernih i 4 revijalne.

Pod sloganom PUT NA MJESEC, je čak 109 programa. Okupljeni su umjetnici, izvođači i kreativci sa svih strana svijeta, čak 19 zemalja i to: Norveška, UK – Škotska, Španija, Njemačka, Holandija, Mađarska, Hrvatska, Turska, Srbija, Crna Gora, Izrael, Bosna i Hercegovina, Ukrajna, Luksemburg, Austrija, Rusija, Bugarska, Italija…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code