Početna Oko nas Tivat Danas počinje sanacija piste na tivatskom aerodromu

Danas počinje sanacija piste na tivatskom aerodromu

3

Sanacija piste na tivatskom aerodromu, zbog povećanja njene bezbjednosti, počeće danas, saopštio je direktor Aerodroma Tivat, Rade Marić.

On je precizirao da će na pisti dugoj 2,5 kilometara biti sanirano 600 metara, širine 12 metara, odnosno po šest metara od ose centralne linije, prenose podgorički mediji.

Radove na primarnoj sanaciji poletnoslijetne staze na tivatskom aerodromu izvodiće podgorička firma Asfalt beton.

“Posao će početi nakon završetka radnog dana, a pista će ujutru, poslije zvaničnog pregleda licenciranih stručnjaka, biti spremna za normalnu eksploataciju tokom dana, što znači da neće biti poremećaja u funkcionisanju saobraćaja”, rekao je Marić.

On je naveo da je staza u potpunosti bezbjedna, a sanacijom će se učiniti da bude još sigurnija, a da je bezbjedna potvrđuju brojne avio-kompanije čiji vazduhoplovi slijeću na aerodrome.

Rok za saniranje je narednih šest noći.

“Sanacija će se obaviti na dijelu staze u takozvanoj tač daun zoni, koja podrazumijeva da se progresivna brzina kojom avioni slijeću i polijeću dovede do granice da bilo kakvo oštećenje ne može prouzrokovati ozbiljniji sigurnosni rizik”, objasnio je Marić, podsjećajući da se na poletno-slijetnoj stazi ništa nije radilo skoro 40 godina.

 

U prvih šest mjeseci ove godine realizovan je promet od 435 hiljada putnika, što je u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom devet odsto više, a Marić očekuje da će i na kraju godine uporedni podaci isto pokazati.

3 Komentari

  1. A do juce su tvrdili da je sve u redu da ne treba sanacija. Tako nam je sa svime sto rade DPS i SD mada da budemo posteni ni ostali nisu ni zeru bolji. Sve moj do mog ,

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code