Početna Turizam Dani crnogorskog turizma u Sloveniji

Dani crnogorskog turizma u Sloveniji

0

Predstavnici Turističke organizacije Herceg Novi i gradske mažoretke učestvuju na Danima crnogorskog turizma u Celju i Ljubljani, u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji. Manifestcaiju su organizovali Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Sloveniji i lokalnim turističkim organizacijama.

Gradske mažoretke su, osim na Gornjem – Starom trgu u Ljubljani, nastupile na Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju, na kojem Crna Gora učestvuje kao zemlja partner. Direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić predstavila je crnogorsku turističku ponudu uz akcenat na aktivnom turizmu, dok su predstavnici lokalnih turističkih organizacija predstavili svoje gradove kroz bogat i raznovrstan kulturno-umjetnički program.

Osim novskih mažoretki, nastupila je Gradska muzika Budve, folklorna društva iz Bara i Ulcinja, karnevalske maske iz Kotora i klapa “Assa Voce” iz Podgorice. Pred slovenskom publikom odigrane su i dvije predstave “Mlijeko u prahu” i “Pometnje pitomca Terlesa” u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK.

Dani Crne Gore u Sloveniji završavaju sjutra.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code