Početna Kultura „Dani evropske baštine”: Dan posvećen Antu Staničiću

„Dani evropske baštine”: Dan posvećen Antu Staničiću

0

U Tivtu će sjutra biti upriličen “Dan posvećen Antu Staničiću“, poznatom dječijem piscu, u 18 časova, u prostorijama Narodne biblioteke i čitaonice Centra za kulturu Tivat (CZK). O priznatom tivatskom piscu govoriće direktor CZK, Neven Staničić.

Događaj organizuje Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti u saradnji sa Centrom za kuluturu, u okviru manifestacije “Dani evropske baštine” koja će se realizovati ove sedmice širom Crne Gore.

Picerija i restoran

Sekretarka za kulturu, Dubravka Nikčević, podsjeća da će djeca kroz analizu djela jednog od najpoznatijih pisaca dječijih knjiga u drugoj polovini XX vijeka, upoznati publiku sa njihovim značajem i vrijednostima.

Sekretarijat i ove godine obilježava Dane evropske baštine uz podršku Ministarstva kulture, a saradnji sa Centrom za kulturu Tivat, JU Muzej i galerija Tivat, Muzičkom školom Tivat i kompanijom Luštica Development.

Tema ovogodišnjih „Dana evropske baštine“ je “Umjetnost i zabava: baština na pozornici”.

Prethodno je, u okviru JU Muzej i galerija, realizovan događaj “Baština u dječijim očima”. Ovom prilikom učenici srednje škole su preuzeli ulogu kustosa, te posjetiocima približili sadržaj muzejske zbirke i pokazali kako oni vide kulturnu baštinu.

Poseban cilj ove akcije je da se djeca, učenici devetog razreda OŠ „Drago Milović“, upoznaju sa kulturnim dobrima u tivatskom muzeju, a u ulozi kustosa našli su se učenici Srednje mješovite škole Mladost.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code