Početna Kultura „Dani evropske baštine”: Dan posvećen Antu Staničiću

„Dani evropske baštine”: Dan posvećen Antu Staničiću

0

U Tivtu će sjutra biti upriličen “Dan posvećen Antu Staničiću“, poznatom dječijem piscu, u 18 časova, u prostorijama Narodne biblioteke i čitaonice Centra za kulturu Tivat (CZK). O priznatom tivatskom piscu govoriće direktor CZK, Neven Staničić.

Događaj organizuje Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti u saradnji sa Centrom za kuluturu, u okviru manifestacije “Dani evropske baštine” koja će se realizovati ove sedmice širom Crne Gore.

Sekretarka za kulturu, Dubravka Nikčević, podsjeća da će djeca kroz analizu djela jednog od najpoznatijih pisaca dječijih knjiga u drugoj polovini XX vijeka, upoznati publiku sa njihovim značajem i vrijednostima.

Sekretarijat i ove godine obilježava Dane evropske baštine uz podršku Ministarstva kulture, a saradnji sa Centrom za kulturu Tivat, JU Muzej i galerija Tivat, Muzičkom školom Tivat i kompanijom Luštica Development.

Tema ovogodišnjih „Dana evropske baštine“ je “Umjetnost i zabava: baština na pozornici”.

Prethodno je, u okviru JU Muzej i galerija, realizovan događaj “Baština u dječijim očima”. Ovom prilikom učenici srednje škole su preuzeli ulogu kustosa, te posjetiocima približili sadržaj muzejske zbirke i pokazali kako oni vide kulturnu baštinu.

Poseban cilj ove akcije je da se djeca, učenici devetog razreda OŠ „Drago Milović“, upoznaju sa kulturnim dobrima u tivatskom muzeju, a u ulozi kustosa našli su se učenici Srednje mješovite škole Mladost.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code