Početna Kultura “DANI MUZIKE“ OTVORENI UZ VELIKU PODRŠKU PUBLIKE

“DANI MUZIKE“ OTVORENI UZ VELIKU PODRŠKU PUBLIKE

0

dani muzike otvaranje 2013Jubilarni XXX Dani muzike u Herceg Novom otvoreni su sinoć u hercegnovskoj Dvorani Park pred više od 300 ljubitelja klasične muzike.
Festival je počeo koncertom gudačkog kvarteta PRIMA VISTA iz Poljske kojima se pridružio i Giuseppe Nova, flautista iz Italije.

Direktor i selektor programa “Dana muzike”, pijanista Boris Kraljević za naš radio ističe da je prezadovoljan odazivom publike, koja je burnim apluzima ispratila nastupe gostiju iz Poljske i Italije, dodajući da je dovesti tako prestižna imena klasike u Herceg Novi bilo i „lako i teško”. „Lako je zato što svi kao i mi koji pravimo Dane muzike volimo Herceg Novi i naš festival, a najveći podstrek nam je upravo vjerna i mnogobrojna festivalska publika, koja svaki put i iznova, u sve većem broju, daje veliku podršku” – kaže Kraljević.

Picerija i restoran

Dani muzike su tridesetogodišnjom tradicijom uspjeli da utiču na sazrijevanje novske publike i zainteresovanost za klasiku. Kraljević navodi da je s obzirom na svoju bogatu karijeru tokom koje je nastupao na brojnim koncertnim pozornicama, jako dobro upoznat sa pojmom „festivalske i koncertne publike”, dodajući da je novska publika veoma dobar slušalac i poštovalac ovog muzičkog pravca.

dani muzike publika„Hercegnovska festivalska publika je još od dalekih početaka ovog festivala jedna od najzahvalnijih i najpredanijih i to je mišljenje svih umjetnika koji su imali zadovoljstvo da nastupe u okviru Dana muzike”.

Sljedeći koncert na programu je u nedjelju, 14. jula, kada će nastupiti crnogorski violinista Vujadin Krivokapić i crnogorska pijanistkinja Ana Mihaljević.

Poznati pijanista Boris Kraljević nastupiće pred novskom publikom posljednjeg dana festivala, 20 jula. Kako kaže, „kao i proteklih godina repertoar je brižljivo spreman, a publika će imati priliku i premijerno da čuje djela Krištofa Pendereckog u izvođenju gudačkog kvarteta Prima Vista”.

Kraljević je podsjetio i da je ulaz na sve koncertne programe besplatan, a Dvorana Park klimatizovana.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code