Početna Oko nas Kotor Dani opština Kotor i Tivat, bez svečanosti

Dani opština Kotor i Tivat, bez svečanosti

0

Dvije bokeljske opštine Kotor i Tivat obilježavaju 21. Novembar Dan opštine u neobičnim uslovima. Zbog složene zdravstvene situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID 19 i poštovanja mjera NKT, ove godine neće biti svečanih sjednica Skupštine.

Sredstva planirana za programe i obilježavanje praznika u iznosu od 8.000 eura Opština Kotor opredijeliće Opštoj bolnici Kotor koja od nedavno, uslijed povećanog broja oboljelih, jednim dijelom funkcioniše kao COVID bolnica.

Predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine Vladimir Jokić i Dejan Vukšić položili su vijence na spomenik u Risnu i Kotoru, odajući počast borcima Prve bokeljske i Druge dalmatinske brigade koji su dali svoje živote prije 76 godina u završnim bitkama za oslobođenje Kotora.

Odlukom žirija, nagrada “21. Novembar “ dodjeljena je volonterskoj grupi “Kotorsko srce” koja je pri OO Crvenog Krsta Kotor, pokazala volontersko humanitarno djelovanje u periodu pandemije virusa COVID -19.

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić i predsjednik Skupštine, Dejan Vukšić, primili su juče u susret prazniku , vjerske velikodostojnike: protojereja Nemanju Krivokapića-starješinu hrama crkve Svetog Nikole, don Roberta Tonsatija- kancelara Kotorske biskupije i Meha efendiju Martinovića- glavnog imama za Boku Kotorsku i Budvu.

Jokić je otvorio sinoć, u Gradskoj galeriji, izložbu “Kotorski vizuelni umjetnici 2020” i uručio nagradu ovogodišnjoj dobitnici Dušici Ivetić.

U Tivtu je takođe zbog pandemije izostao kompletno planirani program Novembarski dani i otkazana je svečana sjednica Skupštine. Delegacija Opštine Tivat i OBNORa sa predsjednikom Opstine, Željkom Komnenovićem, položila je vijenac na spomenik palim rodoljubima kod stare škole.

Komemortivnoj svečanosti , pored predsjednika Skupštine, dr Andrije Petkovića i potpredsjednika Opštine Gorana Božovića, prisustvovali su i predstavnici Mornarice Vojske Crne Gore i Bokeljske mornarice, a vijenac je položil ai delegacija SDP-a.
Već četvrtu godinu povodom Dana opštine Tivat, Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat izdao je časopis “Sa požutjelih stranica”. Tema ovogodišnjeg broja je pozorišni život u Tivtu kroz vrijeme. Uređivački tim čine mr Dubravka Nikčević, Ana Ivanović i Slavko Krstović.

Praznik Kotora i Tivta rukovodstvu i građanima čestitali su crnogorski zvaničnici.

Vjernici u Boki obilježavaju danas i veliki vjerski praznik Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code