“DANI UMJETNIKA BUDVE”

“DANI UMJETNIKA BUDVE”

0
Podijeli

budva1U kulturnom kalendaru i turističkoj ponudi Budve je nova manifestacija “Dani umjetnika Budve”. Lokalna turistička organizacija, kao organizator, željela je da na jednom mjestu okupi sve budvanske umjetnike koji će predstaviti stvaralaštvo.
“Manifestaciju čine književne večeri, likovne izložbe, muzički dio programa, a osmišljen je i dio za najmlađe tokom vikenda na platou ispred Citadele”, kaže za naš radio pr TOB, Aleksandra Petković.
“Djecu obučavaju stručna lica o osnovama slikarstva, vajarstva, fotografije i grafita. Sve što djeca nacrtaju ili naprave, biće izloženo na platou ispred Citadele”. Svi programi manifestacije održavaju se na otvorenom. Ljubitelji književnosti svake večeri mogu uživati od 20 h na Trgu pjesnika u raznim recitalima, dok poštovaoci likovne umjetnosti tokom čitavog dana imaju prilike da vide razne fotografije u različitim tehnikama na Trgu slikara u Starom gradu.
Ova manifestacija obogaćena je i muzičkim dijelom programa, u kojem večeras, od 21.30 na Trgu pjesnika nastupaju klapa Harmonija, a pored njih, na platou ispred Citadele u subotu će gostovati budvanske grupe Bitter Sweet, Radio Katakomba i Stereo ambasada.
Iako se “Dani umjetnika” održavaju paralelno sa “Grad teatrom”, Petkovićka je istakla da su u TO veoma zadovoljni interesovanjem i posjećenošću, s obzirom na cjelodnevni raznovrstan program.
“Dani umjetnika Budve” počeli su 24. a trajaće do 30. juna.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code