Početna Politika DANIJELA ĐUROVIĆ: DO 13. JANUARA BIĆE ODRŽANA KONSTITUTIVNA SKUPŠTINA

DANIJELA ĐUROVIĆ: DO 13. JANUARA BIĆE ODRŽANA KONSTITUTIVNA SKUPŠTINA

0

Sigurno ću u zakonom propisanom roku sazvati sjednicu Skupštine opštine Herceg Novog, a rok od 10 dana od sazivanja do njenog održavanja ne daje preveliki prostor za manevrisanje – kazala je za Radio Jadran aktuelna predsjednica lokalnog parlamenta mr Danijela Đurović.

Po poslovniku Skupštine opštine Herceg-Novi, prvu sjednicu novoizabrane Skupštine saziva predsjednik Skupštine iz prethodnog saziva, najkasnije u roku od 30 dana od dana održavanja izbora, a njome presjedava najstariji odbornik.
Po ovome krajnji rok za sazivanje Skupštine je 13. januar naredne godine. Đurovićka ističe da će u tom roku biti sazvana prva konstitutivna sjednica. Na njoj će biti dvije tačke dnevnog reda, izvještaj OIK-a, nakon čega će biti verifikovani mandati odbornika, te izbor predsjednika Skupštine.
U svakom slučaju pregovori koji su započeli o formiranju vlasti nakon lokalnih prijevremenih izbora održanih 14. decembra, kao i predstojeći novogodišnji i božićnji praznici, usloviće datum održavanja sjednice hercegnovske Skupštine u novom sazivu. Đurovićka zbog toga nije mogla da saopšti tačan datum održavanja Skupštine.
Ona očekuje da će svi biti jednako odgovorni, da bi se sve uradilo u zakonom propisanim rokovima, te se nada da neće biti komplikovanih situacija kao u nekim drugim opštinama.
Jasno je da se ozbiljnost očekuje od svih konstituenata izvršne vlasti u gradu pod Orjenom, s obzirom da se pred njima, po Statutu opštine, mora naći u roku do 60 dana i Nacrt budžeta za 2015. godinu. Zaključak o donošenju Nacrta budžeta za narednu godinu donio je juče v.d. predsjednik opštine, Milan Vajagić.
U obrazloženju se navodi da je nesporno utvrđen javni interes za donošenje Nacrta Odluke o budžetu, jer od usvajanja zavisi funkcionisanje lokalne samouprave, obavljanje komunalnih usluga, realizacija kapitalnih projekata, održavanje sportskih i kulturnih manifestacija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code