Danijela Đurović: Do kraja godine završetak kolektora

Danijela Đurović: Do kraja godine završetak kolektora

15
Podijeli

Izgradnja kolektora i kanalizacione infrastrukture najviše tišti građane, pa je nova vlast preuzela odgovornost da nakon više od 5 godina do kraja godine taj poduhvat bude završen, kazala je na pressu povodom 100 dana nove vlasti u Novom, potpredsjednica Opštine, Danijela Đurović.

– U trenutku kada smo mi preuzeli vlast, na prioritetnoj dionici, koju smo preuzeli od Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, koje je započeto sa funkcionisanjem kanalizacionog kolektora, već u martu je skinut najveći dio pumpi na pumpnim stanicama Forte Mare, Savina i jedan dio u Meljinama – kazala je Đurović.

Picerija i restoran

Ona je dodala i da je na računu lokalne uprave nedostajalo skoro milion eura opredijeljenih za realizaciju ovog projekta, odnosno za plaćanje PDV-a i učešća Opštine Herceg Novi.

Đurović je okrivila prethodnu vlast što nije bila u stanju ni da raskine ugovor sa turskom kompanijom Ćeltikćoglu niti da naplati bankarske garancije. Dobili su izvještaj FIDIC-ovog eksprerta, kojeg su angažovali za stručnu pomoć u završetku ovog projekta.

– Preuzimamo odgovornost da do kraja 2017. godine budu gotovi radovi na kanalizacionom kolektoru u dijelu rivijere koji su ostali nedovršeni – obećala je Đurović i dodala da će procesi vraćanja površina u prethodno stanje, ispitivanje kvaliteta izvedenih radova i utvrđivanje odgovornosti potrajati.

Kada je riječ o izgradnji sanitarne deponije Duboki Do, za koju je Opština Herceg Novi završila kompletnu projektnu i tehničku dokumentaciju, dobila jednu građevinsku dozvolu, koja je iz proceduralnih razloga poništena, Đurović navodi da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma obustavilo postupak izdavanja građevinske dozvole radi preispitivanja postupka. To je, po njenim riječima, presedan.

– Za nas je veliki prioritet da se sanitarna deponija što prije završi. Imamo spremna i obezbijeđena sredstva za završetak tih radova, ali se sve više osjeća opstrukcija države. Kao lokalna samouprava i te kako smo spremni da sarađujemo u onom dijelu koji je naša odgovornost, ali, sa druge strane, očekujemo jedan normalan odnos, a ne opstrukciju – kazala je ona.

Ministarsvo saobraćaja i pomorstva nije dalo saglasnost Opštini za koncesiju na južni gat bivšeg Brodogradilišta u Bijeloj, ali vladajuća koalicija će i dalje insistirati na toj koncesiji, jer smatra da taj dio brodogradilišta nema funkcionalnu namjenu kod novog vlasnika a mogao bi ostati luka za kruzere, istakla je Đurović.

15 Komentari

 1. Draga Danijela,
  vi ste vrlo vješt opsjenar.Vrlo brzo ste zaboravili vaš bivši život i aktivnosti oko izgradnje kolektora. Zaboravili ste da ste bili prvi saradnik Dejana Mandića koji nas je zajedno sa Oliverom Doklestić, Zoranom Šabanovićem, Vladom Mračevićem “usrećio” sa ovom najvećom investicijom u
  našoj opštini čije kradite ćemo mi dugo godina plaćati kroz povećanu cijenu vode. Vrijeme će pokazati šta ste nam i zašto sve ovo uradili.

  17
  2
 2. Citat: “Izgradnja kolektora i kanalizacione infrastrukture najviše tišti građane, pa je nova vlast preuzela odgovornost da nakon više od 5 godina do kraja godine taj poduhvat bude završen,”

  Koja nova vlast? Ovi sa slike su stara vlast koja je i napravila problem nazvan kolektor? Na koga se oni sad žale, ne razumijem? Na same sebe? Na same sebe ali tada u drugim partijama? Hoće li ikada iko preuzeti odgovornost za vlastiti postupak? Hoće li ikada biračko tijelo imati pamćenje duže od 3 dana?

  10
  3
 3. Bilo bi lijepo da sa ciframa izadjete za govornicom kada pricate o kolektoru.Gradjani bi trebali da znaju koliko ih je kostao taj projekat.
  I molio bi vas da ne govorite samo gradjanima bivsa vlas je ostavila toliki i toliki dug,vec sa tim cinjenicama podjete i do tuzioca,jer za ovu ekolosku katastrofu neko mora da odgovara,kako zbog finansijskih malverzacija tako i zbog tehnickih propusta koji su takodje u direktnoj vezi sa vec pomenutim malverzacijama.

  10
  3
 4. Ima ljudi koji zrače povjerenjem i kad ništa ne kažu,a ima onih koje niko ne sluša što pričaju,jer im facu više ne mogu viđet.Povjerenje je posljedica odanosti.

  9
  2
 5. Prva rečenica: “U trenutku kad smo mi preuzeli vlast,….., vec u martu je skinut najveći dio pumpi…”.
  Bože me ti sačuvaj. Izbori su bili u maju, a ovi preuzeli vlast već…
  Pa kako vam je sada 100 dana veseljaci?

  19
  2
 6. Malo od njih zavisi, ali tu priču o kraju godine slušamo već 4 godine. Možda treba jednostavno to završiti, pa se pohvaliti kad bude gotovo. Ovako niko i ne obraća pažnju. Naravno da cijeli grad navija da taj značajni projekat bude što prije završen, baš kao i voda iz regionalnog, da prestanemo da budemo grad plavih bačvi.

  12
  2
 7. Izgleda da je gđa Đurović zaboravila za čijeg je mandata kolektor započet i do kad je trebao biti završen, možda je još drži euforija iz Osečine

  41
  8

Ostavite komentar

*

code