Danijela Đurović: Kolektor do kraja aprila, rivijera neće biti raskopana za Feštu...

Danijela Đurović: Kolektor do kraja aprila, rivijera neće biti raskopana za Feštu od mimoze

57
Podijeli

Svi građevinski radovi na kanalizacionom kolektoru, kao što je bilo i najavljeno, završeni su do 24. decembra prošle godine, dok su elektro i mašinski pri kraju, informisala je na pressu potpredsjednica Opštine Herceg Novi, Danijela Đurović.

Završeno je testiranje za kompletan vodovodni sistem, koje je takođe bilo najavljena za kraj 2017. godine.

Picerija i restoran

– Potisni cjevovod za kanlizacioni sistem je u potpunosti završen. U postavljanju gravitacionog cjevovoda, imamo određena kašnjenja. U tom dijelu, u decembru su, u okviru testiranja na dionoci u Đenovićima, uočena dva kvara, koja su sanirana. Zbog toga je došlo do kašnjenja u trajanju od 10 dana – kazala je ona.

Testiranje i ispitivanje cjevovoda umnogome je usporio veliki broj kišnih dana tokom posljednjih mjeseci prošle godine, kao i u januaru, jer se ti poslovi mogu obavljati isključivo po suvom vremenu.

U narednih 10 dana očekuje se isporuka trafoa za pumpnu stanicu Kumbor sjever, čime će biti okončani elektro i mašinski radovi.

Kako je kazala, sa finasijskog aspekta, projekat je u potpunosti u skladu sa uvogorenim obavezama, u pripremi je trenutno jedino situacija za plaćanje trafoa za Kumbor. Fakture prema konslultantu, kompaniji Dahlem kreću se između 29 do 35 hiljada eura mjesečno, s tim da je veliki dio tih sredstava povučen iz granta KfW banke, a jedan i iz kredita, objasnila je ona.

Đurović je podsjetila da su sve pumpe, zbog kojih je prošle godine došlo do obustave izvođenja radova i problema tokom ljetnje sezone na prioritetnoj dionici na stanicama Forte Mare i Savina, vraćene.

U okviru planirane dinamike izvođenja radova je i spajanje sekundarne kanalizacije, odnosno kućnih priključaka. Ovih dana ti su radovi intezivirani na dionici u Baošićima, kako bi se taj dio rivijere pripremio za tradicionalnu Feštu od mimoze, ribe i vina. Đurović je obećala da će svi radovi na kućnim priključcima  na potezu od Kumbora do Baošića biti završeni do 1. februara, odnosno, rivijera neće biti raskopana za vrijeme Fešte. Priključivanje na sekundarnu kanalizaciju biće nastavljeno nakon toga.

– Sve ono što bude raskopano radi izvođenja kućnih priključaka će biti vraćeno u stanje prije toga, odnosno dio takozvanog BNS asfalta prvog sloja će biti vraćen na tim lokacijama. Takođe, uočeno je i nekoliko šahtova, koju su bili, uslovno rečeno neadekvatno postavljeni, s obzirom da veliku frkvenstnost saobraćaja. Trenutno se radi na njihovom učvršćivanju, kako bi se neometano odvijala povorka povodom berbe i Praznika mimoze – navodi Đurović.

Kompletno asfaltiranje ovog dijela rivijere počeće kada se završi uklanjanje svih uočenih nedostataka, što je obaveza izvođača, a krajnji rok je kraj aprila, za kada se očekuje završetak projekta, započetog 2012. godine.

Zbog kašnjenja kod testiranja i potrebe da se radovi izvode u dogovorenim rokovima, lokalna uprava inicirala je sastanak sa rukovodstvom firme Ćeltikćoglu, koji je zakazan za petak. Na sastanku će insistirati da se, ukoliko je potrebno, angažuju dodatne ekipe, kako bi se u okviru dogovorenih rokova svi poslovi na ovom projektu priveli kraju, objasnila je ona.

Kada je riječ o dionici Šetališta, od tvrđave Forte Mare do hotela Plaža, Đurović je kazala da je jedna isporuka kamena stigla, a druga se očekuje u narednih par dana, jer već od ponedjeljka će početi priprema gradilišta za postavljanje novog kamena na toj dionici.

Radove će izvoditi albanska firma Frali, koja je ujedno i proizvođač kamena koji je naručen za popoločavanje, pa će garantovati i kvalitet. Đurović nije mogla da kaže šta je učinjeno sa kamenom koji je bio postavljen, ali je naglasila da nabavka novog nije o trošku Opštine, već je u okviru ugovorenih obaveza izvođača radova

Potpredsjednica Đurović potvrdila je da je raskinut Ugovor sa kompanijom Mass Gintaš. Ona je najavila novi ugovor za završetak radova, a kao savjetnik angažovana je i posebna advokatska kancelarija međunarodne reputacije, sa kojom je sastanak zakazan za sjutra.

57 Komentari

 1. “Opština Herceg Novi najavila je raskid ugovora sa firmom “Mas gintaš” – izvođačem radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, “zbog nesolventnosti, isticanja bankarske garancije i nedovoljnog angažovanja izvođača na završetku radova”.

  “Ovo je međunarodni FIDIC ugovor gdje procedura podrazumjeva određeno pregovaranje i konsultacije svih uključenih strana. Do kraja godine ćemo imati jasnu situaciju da li će izvođač radova ispuniti tražene uslove i nastaviti radove ili ćemo raskinuti ugovor”, pojasnila je Đurovićeva i navela da su dobili produženje bankarske garancije nakon najave raskida ugovora” (Vijesti, 14.12.2017)

  Dakle, zašto je raskinut ugovor sa Mas Gintasom?

  6
  1
 2. Koliko sam puta pročitao ovaj tekst u zadnjih par godina…samo je svaki put drugačiji datum završetka radova 🙂
  Više neću ni gubiti vrijeme čitajući ovakve članke. Ako ikad kolektor bude završen, vjerovatno će biti predstavljen kao najuspješniji projekat određenih političara u gradu.
  Tužno, sramota!

  23
  3
  • Isto sam pomislila.. Svake godine ista prica, isti ljudi. Je li moguce da nidje cojeka sposobnog nema u Novom, da su vazda isti u razlicitim stolicama? Je li moguce da smo tako jadni, da ih upporno drzimo..

   20
   1
  • Po momentu ista drugi ne mize biti vec svi crbene kravate i za Becica da ga zaposlimo da nedje odradi priprAvnicki staz, ima samo da je radio u SNPu dok nije stavio crvenu kra vatu. Bolje bi mu stajala crvena marama.

   2
   2
 3. Angažovana posebna advokatska kancelarija međunarodne reputacije, sastanak s njom zakazan za sutra, a ugovor sa Mas Gintašom raskinut.
  Ovo meni liči da je Mas Gintaš pokrenuo arbitražu protiv opštine zbog raskida ugovora, predviđenu FIDIC ugovorom.
  Koja je to kancelarija?
  Ko je raskinuo ugovor, kad i zbog čega?
  Da li su sa raskidom ugovora saglasni Dalem,Vodacom i KFW banka?
  Da li je Mas Gintaš pokrenuo postupak protiv opštine i za koliki iznos?
  Ko će da zamjeni Mas Gintaš i kad?
  Koliko to odlaže kraj projekta?
  Mislim da su ova pitanja važnija od popločavanja Šetališta.
  Koliko juče Opština je kukala zbog potencijalne odštete za LED rasvetu, iako svaki pravnik zna da će prigovor opštine protiv rešenja javnog izvršitelja biti usvojen, pa još i optuživala one koji su potpisali ugovor, a šta je sad ovo???????? Zašto za ovo saznajemo onako usput?????

  21
  3
 4. Ja bih volio da mogu da vam vjerujem gospođo Đurović ali naprosto ne mogu.
  Ne sjećam se koliko puta obećavate ovo isto. Svaki put samo mijenjate datum i godinu završetka.
  Šta mislite, da su građani retardi?

  44
  7
 5. Aloo bre kad mislite bar prvi red kuca na rivjeri da prikopcate na kolektor ? Ko ce ispraviti sve lose postavljene sahte dje je dosao zavrsni sloj asfalta ? Konkretno donji put kroz kumbor(npr sahte kod amara ) i magistrala , i hoce li izvodjac odgovarati ako neko pogine motorom tako sto uleti u rupu od sahte jer ni jedna nije u ravni sa asfaltom svaka je potonula.

  37
  2
 6. Svaka čast za odgovornu potpredsjednicu. Kad bi svi bili iole ozbiljni kao ona, bila bi to druga priča. Uhvalila se najtežeg posla, kolektora, i riješiće ga. Danijela, Novljani ti vjeruju. Uostalom, nakon izbora se vidi ko radi, a ko prasiće okreće.

  12
  56
 7. Dolazi na posao. Tamo je najljepsa i najpametnuja. Ima platu 800€. Katic 1500€, Mica 1500€ Bigovic 1700€, Danijela 1500€. Ona najskolovanija, duplo manje od ostalih!

  15
  21
 8. Djurovucka je ovo vodila od početka i sada bi na vrat na nos da to ubrza iako se golim okom vide propusti. Sajhtovi na magistrali iskaču. …niz rivijeru to je posebna priča. Sada im je nadzor dobar s do juče nije ga ni bilo. Isto je stanje kao sa LED rasvetom. Ko ce da odogovara i što čeka specijalni.

  52
  9
  • U muzeju dva PR menadzera, pri tom ovaj iz SNPa po struci menadzer u pomorstvu.Plus dvije direktoke – Cistoce i Muzeja , obje iz iste familije i obje iz SNP-a i obje nekompetentne…Plus zaposljavanje SNP kadra nepotrebnog u Agenciji za zastitu Orjena, plus.. a sve na osnovu 2 odbornicka mjesta.. niko se kao oni ne uhljebljava .. sramota

   34
   3
 9. Albanski kamen na šetalištu? Proizvođač garantuje kvalitet? Zar nije na šetalištu ranije bio 2006 skupo plaćeni ukrasni kamen iz Širokog brijega? To su i potpuno različite fizičko-hemijske karakteristike kamena. I šta sad? Ispunjava li albanski kamen JUS standard za kamene ploče?

  38
  4
 10. A u stabu Dps-a pokraj poste hercegnovske muk i nevjera.Jos jedan adut im je izbijen iz ruku.Sad im ostaje nada da niko nece doci na Praznik Mimoze i da padne kisa na koncertu Van Goga kao i da Georgijev iskrene zglob.

  22
  32
 11. Ajde, dako Bog da da se i ovo zavrsi i vise privede kraju! A onda slijedi nastavak sapunice zvane “Led rasvjeta”, koja je izgleda tek pocela 😀

  26
  2
 12. Kad god ne znaju sta će reći, naši političari da bi skrenuli na sebe pažnju koriste:
  DF – Djukanovića
  Demokrate – Sveta Martovića
  Novska Lista – Zvezda le
  SDP – a ko njih jos svata ozbiljno
  A Danijela Djurović – Kolektor za dva mjeseca

  40
  12

Ostavite komentar

*

code