Danijela Đurović (SNP): Agoniju Novog zaustaviti novim izborima

Danijela Đurović (SNP): Agoniju Novog zaustaviti novim izborima

2674
21
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_politika_avgust_danijela_djurovic_press_060815Jedini način da se zaustavi urušavanje i agonija Herceg Novog jeste skraćenje mandata aktuelnom skupštinskom sazivu i raspisivanje novih izbora zajedno sa parlamentarnim, saopštava predsjednica OO Snp-a Herceg Novi, Danijela Đurović.

U nepune dvije godine nove vlasti u Herceg Novom, zasnovane na prevari izborne volje građana, više je afera i skandala nego što se pamti, tvrdi Đurović:

Picerija i restoran

– Od uništene privrede grada, koji je nekada slovio za jedno od najljepših turističkih destinacija sa zavidnim privrednim razvojem, sada se samo u žalosti pominju Prvoborac, HTP Boka, PKB, Južni Jadran, Mješovito, Vinopromet, nekada nosioci privrednog razvoja, a sada privatizovani i uništeni kumovskim i prijateljskim vezama DPS-a.

Da se bar na tome završila muka Novljana, nego je i Brodogradilište Bijela otišlo u stečaj u posljednjoj godini, a Institut Igalo nebrigom menadžmenta i države sve se više urušava. Traži se novi strateški partner koji će doći čim se obezbijedi masovna izgradnja vila i apartmana, a o zdravstvu i rehabilitaciji niko ne vodi računa. Mamulu smo već ožalili, a izgleda da spasa nema ni bivšoj Vojnoj bolnici – podsjeća predsjednica hercegnovskog SNP-a.

S druge strane, primjećuje ona, svakodnevno se oglašavaju nova radna mjesta u Opštini i njenim preduzećima. Uhljebljuju se glasači vladajuće koalicije DPS-Izbor, zapošljavaju razni savjetnici za sve i svašta, a glavni razvojni projekti su Evropska prijestonica kulture, LED rasvjeta, „Slobodni udarci“ i slični, svaki pod istragom državnih organa, kaže Đurović.

– Od septembra neće biti ni vrtića na Savini, ni škole „Milan Vuković“, a gdje će nam djeca, saznaćemo naknadno. Grandiozno se najavljuju megalomanski projekti podzemnih i podmorskih tunela, skijališta za 800 hiljada turista, a gradske ulice više liče na ratom pogođene zone nego na turistički primorski grad.

Na prevari zasnovana vlast ne može ni opstati, ni pokazati dobre rezultate. U beskrajnoj igri prepucavanja i uslovljavanja koalicionih partnera jedini zajednički imenitelj je lična korist pojedinaca. Ipak, Herceg Novi i njegovi građani zaslužuju i trebaju mnogo više – zaključuje predsjednica OO SNP-a, Danijela Đurović.

21 Komentari

 1. Nije mi jasno kako neko ko je godinama urušavao grad može sad da daje bilo kakve izjave? Ima li ikakvo radno mjesto neđe za te ljude da se malo sklone?

 2. Ajde ne palamudi zivota ti.Sto ne spomenu Kolektor u koji ste se vi ugradili i to zestoko.Da minje v8djetivda jednom proradi i taj Skadar na Bojani,

 3. Sa svim komentarima se u potpunosti slazem. Samo sa mladim ljudima ima neke perspektive,
  Ne znam koja vlast da dođe pa da nam bude bolje.?!?

 4. Nazalost u pravu je ,ali ona i ekipa oko nje stvarno nemaju pravo na to,unistili su grad,ruinirali. Sada je stvarno problem koga izabrati,po meni nikoga, ne zasluzuju. Ja bih cak zamolio predstavnike svih partrija da se vise ne kandiduju,jer ne znaju to da rade

 5. A ona bi da spašava grad potpunom zabranom gradjevinskih radova, od čega cijele godine žive hiljade gradjana. Na žalost, Novi nema dobrih kadrova za upravljanje gradom. Ni u vlasti, ni u opoziciji. Oni jadni, ovi nikakvi.

 6. Dve godine nije dvadeset godina,ova misli da mi imamo amneziju pa smo zaboravili šta su radili i kakav su grad ostavili ovim sadašnjim,koji,slažem se nisu idealini

 7. Tacno je da trebaju novi izbori a tacno je i to da i ova Djurovicka nije resenje, resenje su mladi skolovani nebitno iz koje su partije jer ih svaka partija ima ali od ovih nemogu doc do izrazaja.

 8. Nažalost sve tačno. Iako ste imali grešaka, vi ste za ovu nakaradnu vlast mala maca.
  Sve što su obećali sve su slagali, SVE! Parking servis nije ukinut, autob.stanica, kolektor, voda, šetalište, rivijera, Novi Pazar na kraju Igala, putarina, penzija.. Na ova obećanja su dobili izbore. Pazite kad je glavni problem grada kako se zove park u centru grada!?!

 9. Slične tekstove su pisali o vama ovi o kojima pišete vi sada. Presipate svi iz “šupljega u prazno” a grad propada nezaustavljivo. Spasili bi nas kada bi se sve garniture koje su do sada bile na vlasti povukle i da se onda iskreni, pošteni i sposobni angažuju i povedu grad u pravom smjeru.

 10. Sem brodogradilišta svim ostalim privatizacijama si ti kumovala ti i ovi oko tebe koji su unazadili ovaj lijepi grad!! Kako možeš pominjati i prvoborac kad ga je sahranio Đuro Ćetković uzdanica vaša i bivši vaš gradonačelnik!!! Alo bre ako si ti sa manjkom intelekta većina građana nije! Dps ne valja ali u odnosu na vas su anđeli

Ostavite komentar