Danijela Đurović (SNP): Nastavljena praksa zloupotrebe državnih resursa u izbornoj kampanji, vrijeme...

Danijela Đurović (SNP): Nastavljena praksa zloupotrebe državnih resursa u izbornoj kampanji, vrijeme je da kažemo dosta

2749
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Svjedoci smo da se nastavlja praksa zloupotrebe državnih resursa u izbornoj kampanji, kao što su korišćenje službenih vozila državnih funkcionera i naprasna briga ministara za naš grad, ali jučerašnji „Javni poziv raseljenim licima za dodjelu stana u Herceg Novom“ upućen od Ministarstva rada i socijalnog staranja predstavlja, najblaže rečeno, vrhunac DPS bezočne bahatosti – navodi u saopštenju nosilac liste „SNP-Herceg Novi-mr Danijela Đurović-Ustani i pobijedi-Samo za Novi“,Danijela Đurović.

Podsjećamo, projekat trajnog rješavanja stambenih pitanja za raseljena lica je započela lokalna uprava predvođena SNP-om prije četiri godine i konstantno smo ga podržavali, jer je Herceg Novi svojevremeno imao najviše izbjeglih i raseljenih u Crnoj Gori, dok je, s druge strane, od EU i međunarodnih donatora obezbjeđeno 27 miliona eura za našu državu.

Picerija i restoran

Smatrali smo, kao što i danas smatramo, da Herceg Novi zaslužuje dio tih sredstava i pomoć za sve raseljene porodice teškog materijalnog statusa. U prilog tome govori i činjenica da smo za vrijeme našeg upravljanja gradom opredijelili placeve za izgradnju kuća i donijeli odluku o oslobađanju naknade za komunalno opremanje, kao naše učešće u projektu. Kada su se donatori odlučili za drugo rješenje – kupovinu stanova, podržali smo i ovaj projekat značajnim finansijskim sredstvima.

U četvrtak, 20. aprila – u 12.40 sati Ministarstvo rada i socijalnog staranja objavljuje javni poziv za dodjelu stanova raseljenim licima koja borave u Herceg Novom. U pozivu navode potrebnu dokumentaciju koja je uslov za učešće na konkursu, kao i informaciju da je javni poziv otvoren od 1.aprila do 1.maja. 2017. godine. Ukazujemo da je ovo  obavještenje objavljeno tek 20. aprila!!! Jasno je da ovakav način “kasnog” objavljivanja poziva nije bio greška, nego dobro osmišljen plan da se stanovi dodjele isključivo “podobnim”, koji su sigurno odavno obavješteni šta treba da rade i prikupe od dokumentacije, dok ostali, oni politički nepodobni, nemaju vremena da kompletiraju dokumentaciju za 10 dana, jer je treba pribaviti iz država iz kojih su raseljeni.

Pod pritiskom upravo raseljenih lica, danas se naprasno ispravlja „tehnička greška“ i rokovi drugačije definišu, od 24. aprila do 24. maja, ali već je kasno, jer su unijeti nervoza, nemir i sumnja u regularnost cijelog konkursa. Svakako, nije iznenađenje da se ovakav oglas pojavljuje samo 15 dana prije vanrednih lokalnih izbora. Da je cijeli postupak DPS ministarstva upitan, dodatno potvrđuje i sumnja da će se dijeliti stanovi koji su već izgrađeni, te da će pobjednici budućeg tendera za pribavljanje tih stanova biti upravo DPS aktivisti.

Vrijeme je da kažemo dosta i DPS-u i Podgorici. Od 7. maja o Novom će se odlučivati u Novom. Zato – Ustani i pobijedi, samo za Novi! Socijalistička narodna partija – čista Desetka! – poručila je na kraju saopštenja Danijela Đurović.

Plaćeni izborni program

 

Nema komentara