Danilo Orlandić: SDP i URA metle za čišćenje Demokratskom frontu

Danilo Orlandić: SDP i URA metle za čišćenje Demokratskom frontu

2660
0
Podijeli

Juče se, ničim izazvan, oglasi da drži govor o tuđim “grijesima” nosilac liste koalicije SDP URA – Vazda da nam DF bude gazda. Zaista je u najmanju ruku politički licemjerno da priča o funkcijama neko ko je dugo godina bio član i predsjednik borda direktora Željezničkog prevoza CG i sve vrijeme u tom gubitašu zarađivao više nego pristojne apanaže, istakao je Danilo Orlandić, koordinator Socijaldemokrata za Primorje

Primjetno je da funkcionerima Stranke dubokog posrnuća (SDP) jedino nije grijeh kad su oni dobro unovčili sedamnaestogodišnje koaliranje na vlasti u Crnoj Gori, iako sada takvo dugogodišnje participiranje u vlasti pokušavaju da izbrišu iz sjećanja građanima. Čak pominju i neko čišćenje, valjda misleći na činjenicu da su postali metla Demokratskog fronta u pokušaju čišćenja tekovina građanske, multietničke, evropske i evroatlantske Crne Gore. Naravno, sva ova naglabanja imaju za cilj da zamaskiraju činjenicu da su jedva sa svojim “građanskim” partnerom sakupili dovoljan broj potpisa da bi nastupili na izborima u Novom, da ne mogu više da sakriju animozitet između funkcionera te dvije partije, da im je cenzus daleko i da pokušavaju sakriti istinu od građana Herceg Novog. Ta istina je da je glas za SDP i URA, glas za DF, Demokrate, Demos i SNP, dakle za one političke subjekte i ljude koji su konstantno uništavali Herceg Novi, samo u drugim dresovima.

Picerija i restoran

Valjda je poslije Kolašina, Budve i Kotora jasno da se radi o koaliciji koja je prihvatila ulogu minornog konstituenta lokalnih vlasti, spremnog da pogazi sva osnovna programska opredjeljenja samo da bi zadovoljila apetite svojih preambicioznih i umišljenih najviših funkcionera.

“Naravno, građani to sve više prepoznaju, zbog čega će koaliciji “Vazda da nam DF bude gazda” i odrediti pravo mjesto na političkoj mapi Herceg Novog i Crne Gore, a to je stabilno posljednje mjesto kada su u pitanju ozbiljni politički subjekti”, zaključio je Orlandić.

Plaćeni izborni program

Nema komentara