Početna Društvo Deblokiran račun Bolnici Meljine, ali pare za plate još u trezoru

Deblokiran račun Bolnici Meljine, ali pare za plate još u trezoru

5

bolnica meljine 5Zaposlenima u Bolnici Meljine još nije isplaćena nijedna od 4 zaostale zarade, a to bi, kako je ranije najavljeno trebalo da se desi do kraja ove sedmice. Račun bolnice odblokiran je prošlog petka, zahtjev za isplatu zarada upućen je ka Fondu, ali za sada još nema nikakvih informacija kada će se to konkretno i desiti, kazala je kratko našem radiju direktorica bolnice dr Olivera Elez:

“Procedura je još u toku, očekujemo uplate iz trezora”, dodala je kratko dr Elez. Ona nije imala informaciju ni šta je sa 25 hiljada eura jednokratne pomoći, koju je Opština Herceg Novi iz stalnih budžetskih rezervi opredijelila za radnike bolnice. Više podataka trebalo bi da ima predsjednica Sindikata bolnice, Slavica Drobnjak, međutim, Radio Jadran, ni nakon nekoliko pokušaja, nije uspio da stupi u kontakt sa njom.

Kako nam je dr Elez ranije kazala, nastojaće da u dogovoru sa Fondom radnicima budu isplaćene dvije zaostale zarade.

Račun bolnice Meljine blokirala je Opština Herceg Novi početkom mjeseca zbog duga za porez na nepokretnosti za prethodne tri godine u visini od preko 150 hiljada eura. Nakon te odluke, odbornici lokalnog parlamenta na sjednici 18. jula bili su jednoglasni da se iz sredstava stalne budžetske rezerve, opredijeli jednokratna pomoć zaposlenima u PZU Meljine u iznosu od 25.000 eura. Prijedlogom odluke na vanrednoj sjednici održanoj prošlog ponedjeljka dug je reprogramiran i utvrđena je dinamika za ispklatu u 18 mjesečnih rata u iznosima od po 8.650,62 eura. Prva rata dospijeva u roku od 30 dana od potpisivanja Ugovora.

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code