Početna Društvo Deblokirana deponija Tisove grede, Opština ulaže 20 hiljada eura u sanaciju seoskog...

Deblokirana deponija Tisove grede, Opština ulaže 20 hiljada eura u sanaciju seoskog puta

28

Deponija Tisove grede iznad Herceg Novog nakon više od 24 h jutros je odblokirana, pa kamioni gradske Čistoće nesmetano istovaraju otpad. Uz to, mehanizacija hercegnovske firme Fortis Mont jutros je počela sanaciju seoskog puta na Ublima, dugog 4 km, što je bio jedan od zahtjeva žitelja sela Ubli.

Ubljani su odlučili da privremeno dozvole odvoz smeća, jer su sa predstavnicima lokalne uprave juče postigli usmeni dogovor oko saniranja puta kroz selo. Na terenu su bili sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i zaštitu životne sredine Aleksandar Kovačević, sekretarka za lokalnu upravu Vesna Samardžić te načelnica Komunalne policije, Marija Andrić. Ovoga jutra teren su obišli sekretar Kovačević i Veselin Baćović koordinator lokalne uprave.

Jedan od mještana Dragan Vuković, potvrdio nam je da su sa lokalnom upravom saglasili da privremeno oslobode ulaz na deponiju, iako je dio mještana i ovog jutra prisutan, do okončanja sanacije puta:

“Rekli smo da ćemo propustiti odvoz smeća, s tim da ćemo u petak imati sastanak u Opštini. Garantovano nam je da se posao neće prekidati jer nam je obećano ulaganje od 20 hiljada eura. Mehanizacija Fortis Monta od jutros ručno i mašinski rade na putu, kako bi sjutra, preksjutra došao asfalt. Riječ je o putu od centra sela prema Tisovim gredama, dug oko 4 km. Ukoliko put ne bude asfaltiran narednih dana, deponija će ponovo biti blokirana”, priča Vuković.

Za sada su mještani, kako priča, uspjeli da “izboksuju” sređivanje puta, koji je bio najveći problem, od nekoliko zahtjeva na kojima insistiraju duži vremenski period. Mogućnost ispunjavanja ostalih zahtjeva razmatraće u petak, na sastanku sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem.

Vuković navodi da će nekoliko mještana danonoćno kontrolisati ulaz u deponiju i eventualno pomoći oko sanacije puta.

Kovačević: Nastavljen odvoz smeća, počela sanacija puta, dogovor s Ubljanima u petak

Herceg Novi neće biti zatrpan smećem, jer je postignut dogovor s mještanima Ubala, koji su juče blokirali put ka deponiji Tisove grede. To je Radiju Jadran potvrdio maloprije i sekretar komunalnih djelatnosti i ekologije, Aleksandar Kovačević, odgovarajući na više postavljenih pitanja.

– Predstavnici lokalne uprave su juče i danas posjetili selo Ubli, gdje su razgovarali sa mještanima. Radovi na oštećenom putu od Karaule ka selu Ubli i sanacija su počeli. Sa mještanima je dogovoreno da se po segmetima rade kritične dionice, na trasi dugoj oko dva kilometra – navodi Kovačević.

Odvoz smeća na deponiju Tisove grede nastavljen je i odvija se neometano, dodaje on.

– U toku sljedeće nedjelje treba da bude završena odluka o izgradnji objekta od opšteg interesa – trafostanice na Ublima. Naime, prošle godine je usvojena odluka za koju je potom CEDIS utvrdio da ne odgovara potrebama. Zato je prije mjesec, 5. septembra CEDIS podnio novi zahtjev, sa kojim će odluka, koja je u pripremi, biti u potpunosti usaglašena – objašnjava Kovačević.

Potvrdio je da će o ostalim detaljima koji se tiču zahtjeva mještana sela Ubli biće razgovarano u petak, na sastanku predstavnika te Mjesne zajednice sa rukovodstvom lokalne uprave.

Podsjetićemo da su Ubljani zahtijevali između ostalog da se požar na deponiji Tisove grede ugasi i  deponija održava, da se na rampi S1-S2 zabrani kipovanje smeća osim zemlje dok taj dio deponije gori, da se izgradi trafostanica na Dugunji, kontroliše animalni otpad iz mesare Babić i postavi kiosk kod Karaule radi kontrole prolaksa teških kamiona tokom zime.

28 Komentari

 1. Sprdnja od deponije i svega ostalog. Fokusirani ste na ljude i politicke nesuglasice umjesto rjesenja problema otpada kao viseg cilja, vaznog za cijelu opstinu. Smece je postalo business svuda u svjetu. Otpad su sirovine koje se recikliraju i preprodaju. Vrijedno je uloziti u savremenu deponije, pare se vracaju!

 2. Da si ti prijatelju bio na naše mjesto kad je gorelo i dimilo, drugačije bi pričao. Moraće ugasiti i vatru i zatrpavati smeće zemljom. Prozvao ih je Zarubica ali i dalje se radi po starom. Neće moći pa ih ti pusti u svoje selo

  20
  12
 3. Kao dosljak koji sam preko 50 godina u H N ..i volim sve dobre ljude Hercegnovoga i Igala ..i Boke podacu svaki protest i zelje sela oko Boke!
  I to treba da urade svi casni ljudi;
  Od Vlade ocekujte samo spijune i Harac.

  16
  4
 4. Sada je na redu korupcioni lanac Arsić, Kostićka i drugi. Kako ćeš to rješiti Katići, Arsići ti je Ipak partijski. Izgleda da ste isti obojica SRAM VAS BILO, NIKAD VIŠE

  18
  4
 5. Opstina je sve poklonila Vladi najomrazenijoj instituciji Gore Crne jer je sa kriminalnim aktom sve Opstine primorala da prepisu imovinu na Vladu???
  Koje ludilo!
  Hercegnovska Opstina je u proslosti vodila racuna o zemlju i narodu!
  I sve je bilo Ok!
  Sada Vlada;
  Hara i razara…
  Svi zajedno da povratimo Opstinu nasu i Boku!

  40
  6
 6. Sto ste ljubomorni sto se Ubjani radaju sa dva falkuteta. Ko je vama kriv sto njeste pametni kao mi Ubjani. A sto se tice smeca i ulaganja u selo evo tebi ili vama smece u vasu mj. Zajednicu ili selo pa uzimajte pare od opstine. Nama netreba onda nista. Sve cemo mi sami finansira. Srecno vam smece

  16
  13
 7. Sva vazna pitanja kao put .,voda, struja,
  Skole,bolnice,javne ustanove u Gori Crnoj se mogu obezbijwditi samo demonstracijama i ustankom!
  Podrzimo jedni druge nemojmo biti ljubomorni na Ubljane sto su djelimicno uspjeli trebali smo svi izaci koji smo svjesni da ih podrzimo a i da svi zajedno podrzimo sva sela i gradove i sve projektw koje Narod trazi!
  Vlada nas nece podrzati jer je to jwdna organizacija ustolicena i Carevi i Kraljevi su male bebe za Vladu”
  Ali Naros je Slobodan ako nije kupljen i nema zta nego Otpor i podrska jedni drugima i ako treba u sred sezone uli bilo kada da se blokira magistrala na duze vrijeme i da se pomazu sve mjesne zajednice kako u kulturnom kao do sada tako u demostracijama i blokadama. Za nasu djecu.!

  14
  2
 8. Sad se mogu odjednom dogorit kad se drmaju stolice jer nebi proslo bas nekaznjeno ali vidjecese koje izvuko visu korist i kakvu ali je bitno da se radi

  18
  2
 9. Katicu,dobri nas stevane,sto ce mo mi sa nasim putem.sto ce mo sa ilinicom.e dobro zapamti,da ce mo mi kao i ubljani blokirati put kada budu dolazili francuzi.

  45
  2
 10. Zar ce deponija manje trovati ubjane ako saniraju put.Samo jedno pitanje zbog cega je blokirana deponija.?Odakle pravo nekome da blokira odvoz smeca bez valjanog razloga .Znaci nekome treba betonirati ispred kuce i isti izadje na glavni put i zaustavi saobracaj.Sramota .Molite komunalno da dovijeka istovaraju smece na dugonju pa cete ubrzo dobiti auto put .Da se ista pitam u opstinu nebih im dao centa.No svaka cast snalazljivi ste vi moji dobri ubjani

  37
  15
  • Sledeci potez Ubjana bice apel da se tebi ispred vrata istovara otpad. Ili mozda u tvoje selo, ako znas odakle si, ili su te mozda Italijani pravili pa ne znas korijene?
   Postoji valjani razlog za blokiranje. Deponija dimi i smrdi, a put su nagrdile smecare. Ljudi ne mogu doc do sela. Ali to nije tvoj problem, pametnije bi ti bilo da pokusas da saznas ko te napravio.

   18
   2
 11. Bravo Vukovicu .Svaka cas.Pozdravljam.Tako i treba iz centra sela a ne dugunja-vrage.samo jos izbaci to boksovanje i sve ok.dosao bi i ja sa bocom i lopatom alu oni vice udri djonom ovi boksom odoh ja bez paraglajdera niz bunovice.u svakom slucaju sve pohvale za tebe

  9
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code