Definisane prioritetne oblasti za finansiranje NVO u 2018. godini

Definisane prioritetne oblasti za finansiranje NVO u 2018. godini

576
3
Podijeli

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, donijela je Odluku o utvrđivanju prioritetnih oblasti za finansiranje nevladinih organizacija za 2018. godinu, saopšteno je iz lokalne uprave u Herceg Novom.

Prema toj Odluci, prioritetne oblasti u ovoj godini su: razvoj lokalne zajednice, ekologija, zaštita životne sredine i zdravlja građana, programi za predškolsku, školsku djecu i omladinu, programi za stara lica, kulturna baština, njegovanja istorijskih tekovina, volonterizam.

Picerija i restoran

Prioritetne oblasti su one kojima će iz Budžeta Opštine Herceg Novi biti pružena finansijska podrška za realizaciju projekata nevladinih organizacija i koje će imati prednost pri ocjenjivanju i donošenju odluke o finansiranju projekata nevladinih organizacija.
Odluka o utvrđivanju prioritetnih oblasti za finansiranje nevladinih organizacija za 2018. godinu donijeta je na osnovu člana 18. stav 2. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama ( “Službeni list CG – opštinski propisi”, br. 001/16 i 012/17).

Tekst Odluke možete pogledati i preuzeti na sajtu Opštine Herceg Novi.

Usvojen je i novi Poslovnik o radu Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama. Poslovnikom su regulisana prava, obaveze, način rada i druga pitanja od značaja za funkcionisanje ove Komisije, a koji su obeveza za sve članove. Taj dokument je donijet na osnovu člana 6. stav 8. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama ( “Službeni list CG – opštinski propisi”, br. 001/16 i 012/17).

Tekst Poslovnika takođe možete pogledati i preuzeti sa opštinskog sajta.

3 Komentari

 1. Cast pojedincima iz NVO sektora, ali velikoj većini što ‘kamče’ pare je cilj samo lični interes… Kao i sve, tako je i princip nevladinoj sektora, posebno ovdje obezvrijedjen…. Pravim NVO aktivistima svaka čast, a Vi što obraza nemate, ovo neće ni pogoditi…..
  6  0
 2. Samo me interesuje kontroliše li ko ove NVO organizacije kako troše novac koji im se dodijeli .Ima ih ko pečuraka posle kiše .Izgleda da je to dobro profitabilan posao .
  8  0
 3. Bas ste na vrijeme! 4 mjesec je! Konkurs kad se zavrsi bice 6, ugovori kad se potpisu 7 a isplata u 8 mjesecu i to zovete finansiranje NVO u 2018 godini?!?!?!
  6  2

Ostavite komentar

*

code