Početna Društvo Definisane prioritetne oblasti za finansiranje NVO u 2018. godini

Definisane prioritetne oblasti za finansiranje NVO u 2018. godini

3

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, donijela je Odluku o utvrđivanju prioritetnih oblasti za finansiranje nevladinih organizacija za 2018. godinu, saopšteno je iz lokalne uprave u Herceg Novom.

Prema toj Odluci, prioritetne oblasti u ovoj godini su: razvoj lokalne zajednice, ekologija, zaštita životne sredine i zdravlja građana, programi za predškolsku, školsku djecu i omladinu, programi za stara lica, kulturna baština, njegovanja istorijskih tekovina, volonterizam.

Prioritetne oblasti su one kojima će iz Budžeta Opštine Herceg Novi biti pružena finansijska podrška za realizaciju projekata nevladinih organizacija i koje će imati prednost pri ocjenjivanju i donošenju odluke o finansiranju projekata nevladinih organizacija.
Odluka o utvrđivanju prioritetnih oblasti za finansiranje nevladinih organizacija za 2018. godinu donijeta je na osnovu člana 18. stav 2. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama ( “Službeni list CG – opštinski propisi”, br. 001/16 i 012/17).

Tekst Odluke možete pogledati i preuzeti na sajtu Opštine Herceg Novi.

Usvojen je i novi Poslovnik o radu Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama. Poslovnikom su regulisana prava, obaveze, način rada i druga pitanja od značaja za funkcionisanje ove Komisije, a koji su obeveza za sve članove. Taj dokument je donijet na osnovu člana 6. stav 8. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama ( “Službeni list CG – opštinski propisi”, br. 001/16 i 012/17).

Tekst Poslovnika takođe možete pogledati i preuzeti sa opštinskog sajta.

3 Komentari

  1. Cast pojedincima iz NVO sektora, ali velikoj većini što ‘kamče’ pare je cilj samo lični interes… Kao i sve, tako je i princip nevladinoj sektora, posebno ovdje obezvrijedjen…. Pravim NVO aktivistima svaka čast, a Vi što obraza nemate, ovo neće ni pogoditi…..

  2. Samo me interesuje kontroliše li ko ove NVO organizacije kako troše novac koji im se dodijeli .Ima ih ko pečuraka posle kiše .Izgleda da je to dobro profitabilan posao .

  3. Bas ste na vrijeme! 4 mjesec je! Konkurs kad se zavrsi bice 6, ugovori kad se potpisu 7 a isplata u 8 mjesecu i to zovete finansiranje NVO u 2018 godini?!?!?!

    6
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code