Početna Oko nas Tivat Degustacijom jela od žućenice Tivat obilježava kraj epidemije

Degustacijom jela od žućenice Tivat obilježava kraj epidemije

0

U okviru tradicionalne međunarodne gastro-manifestacije Žućenica fest, a umjesto centralnog popularnog programa “P(i)jat od žućenice”, sjutra će na terasi hotela Tivat, odnosno u prostorijama Službe zaštite i spasavanja biti održana degustacija jela od žućenice i na taj način obilježena uspješna borba protiv koronavirusa.

Foto: Pixabay

“Biće to prilika da se uz žućenicu zahvalimo predstavnicima institucija i kolektiva koji su doprinijeli ublažavanju posljedica koronavirusa, izolacije i drugih problema s kojima su građani Tivta bili suočeni više od dva mjeseca. Susret uz sto bogat jelima od žućenice i njihovim recepturama iskoristiće se i za foto i filmsku priču, koju će ekipa Turističke organizacije Tivat plasirati u narednom periodu na svom sajtu i društvenim mrežama pod zajedničkim nazivom Žućenica fest doma”, saopštila je Blaženka Vučurović iz Organizacije žena Tivat koja sa Turističkom organizacijom priprema događaj.

Pokrovitelj je Opština Tivat, a kako je naglašeno, “P(i)jat od žućenice”, kao centralni i najpopularniji program Žućenica festa u kome učestvuje više od 20 izlagača i više stotina posjetilaca, ove godine priređuje se na specifičan način, kako bi organizatori obezbijedili kontinuitet manifestacije, ispoštovali mjere NKT-a i ujedno se zahvalili opštinskom timu.

Kako je dogovoreno s predstavnicima Turističke organizacije i Opšine Tivat, u okviru Žućenica festa do kraja novembra biće organizovano nekoliko manjih programa sa degustacijom jela od žućenice, te program “Još jedna priča” koji će biti posvećen 30. godišnjici osnivanja Organizacije žena Tivat, kao prve nevladine ženske organizacije u Crnoj Gori.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code