DEJAN MANDIĆ: ”NE SLAVIMO ZBOG HRVATSKE, NEGO ZBOG NAS”

DEJAN MANDIĆ: ”NE SLAVIMO ZBOG HRVATSKE, NEGO ZBOG NAS”

0
Podijeli

dejan mandic pressVijest o proslavi na granici sa Hrvatskom i u Herceg Novom, kada 1. jula Hrvatska zvanično bude članica Evropske unije, podjelila je javnost na društvenim mrežama. Raspravlja se o potrebi da se ovakva svečanost održi baš u Herceg Novom, o našem razlogu za slavlje, jer komšije idu naprijed, a mi nazad i o još mnogo čemu. Međutim, prvi čovjek opštine Dejan Mandić je kategoričan:
– Ne proslavljamo mi ulazak Hrvatske u Evropsku uniju, nego to što se Crna Gora i Herceg Novi nalaze na granici sa EU, to je za nas značajno, od toga ćemo imati samo korisiti i benfite i ne vidim razlog da se neko pita zašto baš u našem gradu ovakav vid proslave – rekao je za Radio Jadran, Dejan Mandić, ističući da je to samo još jedna reklama ovom gradu. – Tako je odlučeno na nivou kancelarije EU u Crnoj Gori, kao i u Ministrastvu inostranih poslova i evropskih integracija. Takva odluka potpuno je logična i da proslava bude u Herceg Novom, a ne u Baru, Ulcinju ili Budvi, jer upravo se mi od naredne sedmice graničimo sa EU. Simbolično i praktično ćemo tada biti pred vratima Evrope, tu poruku šaljemo svijetu, Evropi i regionu i to samo može biti dobro za nas – tvrdi Mandić.
On dodaje da će “sigurno biti drugačijeg režima na graničnim prelazima, ali biće i benefita za mještane u pograničnim zonama”.
– Zato ne treba to shvatiti kao slavlje zbog Hrvatske, nego je to slavlje zbog nas, jer se graničimo sa EU. U fazi smo pridruživanja i pokazujemo da smo neko ko podržava te procese – ističe predsjendik Mandić za koga nema dileme oko potrebe ulaska Crne Gore u EU.
– Treba da nam bude drago zbog toga što je Crna Gora na granici sa EU, a još draže što je upravo Herceg Novi grad na granici Unije i da nam svima bude lijepo.
U Herceg Novi će 1. jula na svečanost stići i 6 ambasadora, kao i veći broj zvanica.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code