Početna Društvo Dekontaminisan Dom zdravlja Herceg Novi

Dekontaminisan Dom zdravlja Herceg Novi

2

Tim Vojske Crne Gore za dekontaminaciju nastavio je sa dekontaminacijom Domova zdravlja na području Crne Gore. Do kraja sedmice u planu je 12 objekata u 7 opština, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Foto: Vojska CG / Ministrastvo odbrane

„Tokom jučerašnjeg dana dekontaminisane su prostorije Doma zdravlja u Herceg Novom. Do kraja sedmice biće dekontaminisani objekti Domova zdravlja i bolnica u Podgorici, Nikšiću i primorskim opštinama, kao i zgradi Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske“, kaže se u saopštenju.

Dekontaminacija je proteklih dana obavljena u Domu zdravlja na Žabljaku i Opštoj bolnici u Pljevljima.

Od 17.aprila je preko 200 žena i muškaraca VCG iz redova Pješadije, Mornarice i Vazduhoplovstva rapoređeno širom Crne Gore.

„Za mjesec su dekontaminirali preko 345.000 m2 površina, 578 različitih vrsta vozila, imali dvije medicinske evakuacije, kao i dopremanje opreme i putnika“, kazali su u Ministarstvu.

VD komandanta Mornarice, kapetan fregate, Jusuf Jonuz za TVCG je kazao da su svi resursi Vojske Crne Gore stavljeni na raspolaganje državi:

“Sa ostalim službama na moru nadziremo pomorski saobraćaj. Angažovani smo na obezbjeđenju karantina u Sutomoru i Igalu, u kojima je boravilo oko 700 ljudi, kao i Doma starih u Risnu. Formiran je i tim za dekontaminaciju, dok aktivno pomažemo i Crvenom krstu u distribuciji pomoći stanovništvu, zbog čega su i naša plovila u pripravnosti“, kazao je Jonuz.

2 Komentari

  1. Najsigurnije mjesto za rad u Herceg Novom.Dodjes na posao,sve dezinfikovano,ispred i unutra,pacijenti se ne primaju,zakljucano,momak strazari…I onda odlucuju ko treba na bolovanje a ko ne.Ako si podoban ,moze i 2 mjeseca a ako nisi i bolestan moras raditi.Jos te uvjeravaju da si zdrav.

    6
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code