Početna Turizam Delegacija Herceg Novog u Rusiji: Turizam i kultura povezuju Herceg Novi i...

Delegacija Herceg Novog u Rusiji: Turizam i kultura povezuju Herceg Novi i Sankt Peterburg

10

Saradnja u oblasti turizma i kulture povezivaće ubuduće Herceg Novi sa ruskim gradom Sankt Peterburgom, dogovoreno je tokom posjete delegacije grada drugom najvećem gradu u Rusiji. Kako su saopštili iz lokalne uprave, predstavnici Herceg Novog bili su počasni gosti na otvaranju Međunarodnog pozorišnog festivala u tom gradu, a na poziv Pozorišta za mlade, drugog po veličini teatra u tom gradu.

– Herceg Novi je veoma atraktivna destinacija za turiste iz Rusije, a Sankt Peterburg kao grad od preko pet miliona stanovnika jako emitivno tržište i na tim činjenicama će se zasnivati saradnja Turističkih organizacija dva grada. Najavljeno je potpisivanje protokola o saradnji, te da će dvije organizacije razmijeniti promotivni materijal, pa će se katalozi o Herceg Novom naći u ovom ruskom gradu već tokom predstojećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu, kada se očekuje veliki rast posjete kako iz cijele Rusije, tako i svijeta- navodi se u saopštenju.

Predstavnici Sankt Peterburga bili su posebno zainteresovani za namjeru Herceg Novog da razvija sportski i zdravstveni turizam van ljetnje turističke sezone. Kako kažu, klimatski uslovi u Herceg Novom su veoma pogodni za potencijalne goste iz Rusije i ovo je segment u kojem postoji veliki broj mogućnosti za saradnju na obostrano zadovoljstvo, dodaje se u saopštenju.

– Druga važna oblast buduće saradnje biće kultura. Tokom posjete, načelnik Komiteta za kulturu Grada Sankt Peterburga Konstantin Sukšenko imenovao je ambasadorku za kulturu Sankt Petersburga u Herceg Novom, i to će biti direktorica Pozorišta za mlade Svetlana Lavrencova. Na ovaj način iskazana je jasna namjera za realizaciju konkretnih projekata u dva grada, a neki od predloženih bili su gostovanja ruskih baletskih trupa, opera, teatara u našem gradu – saopštavaju iz kabineta predsjendika Opštine.

Takođe, potvrđena je dobra saradnja hercegnovske lokalne uprave sa Ambasadom Ruske Federacije u Crnoj Gori i spremnost Ambasade da postiče i pomaže povezivanje dva grada.
U Sankt Petersburgu su boravili predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, dr Miloš Bigović, načelnik Kabineta predsjednika, Vladimir Arsić, direktorica Javne ustanove kulture Herceg, Gordana Porobić Krcunović i Milutin Govedarica u ime Turističke organizacije. Oni su tokom dva dana razgovarali sa načelnikom Komiteta za kulturu Grada Sankt Peterburga Konstantinom Sukšenkom, direktoricom Turističke organizacije Nadeždom Petrovom, zamjenicom načelnika Komiteta za razvoj turizma Nanom Gvičijom i šeficom Službe za međunarodne kulturne odnose Elenom Voinovom. Domaćica posjete bila je direktorica Pozorišta za mlade Svetlana Lavrencova, kaže se na kraju saopštenja.

10 Komentari

  1. Nemojte brinuti za odbornike DPS a, drzite se Novske liste, daleko cemo s njima dogurati. Ako se s njima grad ne preporodi, nece ni sa kim. Za ovaj portal, nije vazna tema “Skup neurologa u Institutu “, vaznije se baviti nekim carsijskim pricama, a o besposlicarima koji pisu komentare, da ne pricamo

    15
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code