Početna Društvo Delegacija Levangera u Opštini Herceg Novi: Snažne veze dva grada

Delegacija Levangera u Opštini Herceg Novi: Snažne veze dva grada

6

Predstavnici norveškog grada Levangera borave u Herceg Novom, gdje će prisustvovati programu „Norveška kultura na 50. Prazniku mimoze“, koji će večeras biti održan u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje, delegacija Levangera, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Alf Magnar Rebergom sastala se danas sa potpredsjednikom Opštine Herceg Novi Milošem Konjevićem i njegovim saradnicima.

U prijateljskom razgovoru predstavnika dva grada potvrđena je namjera za nastavkom saradnje koja traje već više od pet decenija.

Zamjenik gradonačelnika Levangera, Alf Magnar Reberg istakao je da je zadovoljstvo biti u Herceg Novom i da se ovdje osjećaju kao kod kuće. On je izrazio želju Levangera da nastave sa aktivnostima koji doprinose unapređenju rada hercegnovskih komunalnih preduzeća, te predložio da se o detaljima razgovara tokom narednih dana. Osim toga, Reberg je podsjetio da su osnažene veze između turističkih organizacija dva grada, što je važan prostor za saradnju.

Herceg Novi njeguje prijateljstva sa brojnim evropskim gradovima, a saradnja sa Levangerom je svakako među onima koje su donijele najviše rezultata, kazao je potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević. Potvrdio je odlučnost da se dobri odnosi nastave, te zahvalio gostima na predlogu novih vidova podrške unapređenju lokalne zajednice.

Program „Norveška kultura na 50. Prazniku mimoze“ biće održan večeras od 19 sati u kongresnoj sali Instituta Igalo. Počeće projekcijom filma „Tragač“ Nilsa Gaupa iz 1987. godine, ostvarenje koje je ostavilo trag u istoriji filma kao prva produkcija ikada snimljena na Sami jeziku. Uslijediće kratki koncert tradicionalne norveške muzike, duo violina-harmonika iz Levangera, koji čine Marit Vestrum i Bente Midtsveen.

6 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code