Početna Turizam Delegacija Opštine Herceg Novi na Riječkom karnevalu

Delegacija Opštine Herceg Novi na Riječkom karnevalu

10

„Ako vam još nije dosta zabave, 23. marta svi na karneval u Herceg Novi“, poručio je oficijelni spiker nakon nastupa hercegnovske NVO „Maškare“ pred više od 100.000 ljudi na 36. Riječkom karnevalu.

Na poziv turističke zajednice grada Rijeke, „Maškare“ su sa maskom Satiri imale zapažen nastup na Riječkom karnevalu. Tom prilikom delegacija Opštine Herceg Novi prisustvovala je svečanom  prijemu koji je tradicionalno upriličio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, saopšteno je iz lokalne uprave.

Boravak na Riječkom karnevalu, delegacija Opštine je iskoristila da sa čelnim ljudima Federacije evropskih karnevaskih gradova (FECC) razgovara o mogućem organizovanju godišnjeg sastanka „Dies natalis“ u Herceg Novom, što bi bilo od velikog značaja za turističku promociju grada.

Osim toga, menadžer Opštine Dragan Šimrak i saradnici iskoristili su boravak u Rijeci za sastanak sa načelnicom Opštine Omišalj, Mirelom Ahmetović. Na tom susretu je iskazano interesovanje za prijateljsku saradnju Herceg Novog sa ovom opštinom u Primorsko-goranskoj županiji.

Na Riječkom karnevalu nastupilo je 106 karnevalskih grupa sa preko 10 hiljada učesnika i 67 alegorijskih kola. Pored brojnih građana i turista, Međunarodnoj karnevalskoj povorci prisustvovala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predstavnici diplomatskog kora i gradova prijatelja Rijeke.

10 Komentari

    • Nece, moj Ahmete, nece se otrijezniti. Hajvan ostaje hajvan i dzaba nam sve. Hajvanice sve dok nas sve na djenazu ne isprate. Nego je na nama da mi ne budemo hajvani nego da basibozluk smjestimo u neku prokletu avliju ne bi li zivjeli ko ljudi, a ne ko fukara. Ima abera po gradu da se sprema tako nesto . Ni po Milu, ni po vojvodama Putinovim, ni po listama novskim sto Novi izdadose, vec po pravdi i zdravom razumu.

     19
     3
     • # Ahmet Sabo i #Srbo…
      Odavno nisam pročitao ljepšu prepisku… Bez teških riječi, sa toliko argumenata, razmjena mišljenja…. Kao neki scenario, na žalost u realnom životu….
      Pomenu i Srbo “prokletu avliju”….za mene, jedna od knjiga, koja opisuje nas i prostor na kome živimo… Ćamil, fra Petar, čuveni Latif aga ili Karadjoz…. Koliko se puta sjetim ove knjige našeg nobelovca….
      simbolika prolete avlije usko je vezana za filozofiju apsurda…prokleta avlija je ova naša apsurdna situacija u HNovom, CG i na Balkanu i gdje se svaka različitost satanizuje i dovodi do sukoba mišljenja…Gdje čovjek koji realno sagledava stvari bude “zakucan” na stub srama…. Gdje trolovi, hejteri i partijski vojnici kolo vode, a normalan narod se stidi svoga mišljenja…..
      Ova naša “prokleta avlija” jeste zatvor na razne načine, najviše, meni se čini zatvor svijesti i slijepih ideologija ..
      U pamet se treba dozvati…..I NIKAD NIJE KASNO….. bolje i naknadna pamet, nego nikad u dom’……

      14
      1
   • Neka ti to, nego ćemo još morati platiti i uzvratnu posjetu kad ovi džabalebaroši sa druge strane dođu u HN. Kao što smo im plaćali prošle godine.

    22
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code