Demokrate: DPS više nema većinu ni u parlamentu

Demokrate: DPS više nema većinu ni u parlamentu

4
Podijeli

Vašim poslanicima se ne obraćamo očekujući da bilo šta uradite, jer znamo da radite samo što šef kaže, već da bi ostalo zapisano ko su ljudi koji se spremaju da po šefovom nalogu ugase sopstvene gradove – odgovaraju Demokrate, reagujući na zajedničko saopštenje tri Opštinska odbora DPS Kotora, Budve i Hreceg Novog.

– Građani su vas u ove tri opštine spriječili da dalje štetočinite, pa ste naumili da to sad radite preko Vlade i Parlamenta, jer u Budvi, Kotoru i Herceg Novom to nikada više nećete moći. Toliko su vaše namjere zle da ste danas ostali bez podrške koalicionih partnera u državnom parlamentu. Gotovo je, većinu više nemate ni u državnom parlamentu, vaše vrijeme je prošlo, samo vam to još očigledno niko nije javio – poručuju Demokrate kotorskom, budvanskom i hercegnovskom DPS-u.

Picerija i restoran

Iz Demokartske Crne Gore dodaju da poslanici opozicije bojkotuju parlament zbog svih zloupotreba koje je DPS sprovodio do 16. oktobra i na dan izbora, te da neće odustati sve do ponovljenih izbora i ispunjavanja dobro poznatih uslova.

– Posljednji ste na svijetu koji bilo kome imaju pravo da drže moralne lekcije, posebno kada znamo kako su vaši odbornici juče pobjegli sa zasijedanja Skupštine u Kotoru uz izgovor o kršenju procedure i poslovnika, a u suštini bježeći od sramote branjenja predloga Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata – tvrde Demokrate.

Dalje saopštavaju da od ostataka jedne dokazane organizovane kriminalne grupe i dvije još uvijek pravosnažno neosuđene i ne očekuju da razumiju demokratske principe okupljanja građana i otvorenosti lokalnih samouprava da zajednički utvrde stavove i razmijene argumente:

– Vaš manir da se direktiva dobija iz centrale, a mišljenje iz šefovog uma nam je dobro poznat. Srećom po sve, to je za Boku i Budvu ružna prošlost.

Po svemu poprilično jadno i slabo pismeno saopštenje tri primorska DPS odbora donijelo je kao u izreci “da nije svako zlo za zlo” i neke pozitivne pomake. Juče, nakon junačkog povlačenja iz kotorskog parlamenta, imali smo i jedan svijetli moment kada je odbornica DPS izjavila da mimo odluke svojih kolega ona ne podržava ovaj antikotorski i antidemokratski Predlog zakona. Danas, pak, imamo nastavak tendencije, pa se tri DPS odbora udružiše po principu demokratskih koalicija u Budvi, H. Novom i Kotoru – ističu, pored ostalog, Demokrate.

4 Komentari

  1. …sreća je Crne Gore vječna,zato što vazda većina zna bolje,a manjina se prosipa ko šipak i nikad se više ne može sastavit.Jačina magnetnoga polja “šefovoga uma” je u pitanju,to je prednost original lidera u odnosu na imitaciju.

    9
    9

Ostavite komentar

*

code