Početna Politika Demokrate: Izbori će biti pošteni ili ih neće biti

Demokrate: Izbori će biti pošteni ili ih neće biti

44

Demokratska Crna Gora održala je sastanak rukovodstva partije sa predsjednicima mjesnih odbora u Herceg Novom na kojem je konstatovano da su Demokrate u tom gradu zaokružile svoju partijsku infrastrukturu i da je ona u potpunosti spremna za realizaciju Briselskog plana, kao i za realizaciju bojkota, u slučaju da DPS pokuša da ga osujeti.

Takođe, iskazano je zadovoljstvo učincima lokalne vlasti na čelu sa Demokratama, među kojima se izdvajaju: izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, u Sutorini, obezbjeđivanje besplatnih udžbenika za učenike prva četiri razreda, kao i donošenje Odluke o pravima i uslugama iz socijalne i dječije zaštite kojom su predviđene premije za novorođenčad. Lokalna vlast je sanirala i krov objekta u kojem je smještena OŠ „Orjenski bataljon“ i MZ „Kamenari“ i asfaltirala lokalni put u Kamenarima od Jadranske magistrale u dužini od 500m, a uloženo je i 74.000 eura za uređenje putne mreže.

“Predviđeno je, takođe, da po završetku ljetnje sezone bude još dinamičnije, pa će se raditi: sanacija puta od Barona do Vile Kukoljac, uređenje puta od Čela do Španjole, asfaltiranje lokalnog puta, dužine od 500 metara, u Kamenarima do izvora Lalovina, asfaltiranje putnog pravca Mrkajići-Žukova glavica, uređenje puta prema crkvi Sv. Spasa u Mojdežu i sanacija puta Topla 3 – Modra ploča, odnosno preostalog i oštećenog dijela puta, čime će uređenje putnog pravaca između ovda dva velika naselja biti zaokruženo”, saopštile su Demokrate.

Takođe, u planu je i nastavak radova na sanaciji puta kroz Novo Mesto, čija jedna dionica je uređena prošle jeseni, kao i postavljanje javne rasvjete na Gomili.

“Svi ovi projekti, ali i mnogi drugi bacaju svjetlo na razloge zbog kojih nas napadaju politički marginalci i oni koji su uništavali Herceg Novi, a koji sada nemaju nikakvu političku podršku u biračkom tijelu Herceg Novog, usljed čega svoje komplekse i frustracije pokušavaju da liječe podmetanjima i izmišljotinama na štetu onih koji rade nešto u korist građana. Građani su, međutim, takav obrazac ponašanja i njegove razloge identifikovali i na podmetanja i izmišljotine se ne osvrću jer više vjeruju svojim očima, nego bilo čijim podmetanjima”, navode u partiji.

Predsjednici mjesnih odbora su sa rukovodstvom Demokrata saglasni u neophodnosti pružanja pune podrške Briselskom planu i istrajavanja u stavu da izbori moraju biti pošteni ili da ih neće biti.

Predsjednik Aleksa Bečić je istakao da važnost plana počiva na činjenici da je to prvi plan koji je od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori potekao od opozicije, a naišao na podršku međunarodne zajednice i da se građani i kompletna javnost prvi put susreće sa takvom okolnošću, kao i da je prvi put pred građanima plan koji im obezbjeđuje fer i poštene izbore za razliku od svih prethodnih planova koji su služili samo za legitimizaciju izbornih krađa sa kojima smo se jedino susretali u bez izuzetka svim izbornim procesima.

Toga je, naveo je Bečić, svjestan i DPS, i iz tog razloga mu odgovara da kupuje vrijeme blokadom odbora, na koji način ovog puta planira da sprovede novu izbornu krađu, što su Demokrate u prethodnom periodu, kroz djelovanje svojih predstavnika u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu, potpuno raskrinkale i odlučne su da DPS-u ovog puta ništa slično ne dozvole.

44 Komentari

 1. Štovane demokrate,gotovo da nema rječi kojom bi opisali našu sreću kada smo saznali da su svi vaši mjesni odbori u potpunosti spremni za implementaciju Briselskog sporazuma.

  12
 2. Slogan Demokrata je ” Crna Gora DA, Nato DA, Evropska Unija DA”!! Posto se vas slogan moze tumaciti na vise nacina, dobro bi bilo da malo podrobnije objasnije narocito ovaj prvi “CRNA GORA DA” jer ako se uzmu u obzir sve dosadasnje cinjenice i ponasanje naseg li predsednika opstine, a koji je takodje Becicev demokrata, nesto tu ne stima. A evo zasto. Na cega se odnosi rijec CRNA GORA DA? Da je neko protiv nje? Da li ona smeta nekome? Da li mozda od vas zavisi da Crna Gora moze da bude i NE i u tom slucaju koju ulogu vi u tome imate? Sva ova pitanja se namecu sama po sebi znajuci sta je sve predsjednik opstine Herceg Novi sebi dozvoljavao. Svi znamo koliko je dugo na vlasti njegova partija a vise godina unazad nije se udostojio da cestita gradjanima Dan drzavnosti. Obrazovni i moralni idol mu je Palma (Srbija) koji u velikoj sali deli socijalnu pomoc na rec, Fikret Abdic koji je dobrim delom uzrokovao ekonomski kolaps bivse YU tako sto je stampao menice bez pokrica itd (ima dosta podatka o tome), za 50 jubilej Mimoza festivala njegova postava unajmljuje Cecu, Matica (kojemu je sigurno falilo para za kupovinu vile na primorju), Coleta i ostalih dok istovremeno ovaj turisticki grad grca u smradu i nesklonjenom smecu, da se ne nabraja dalje. Zar se nisu mogli angazovati izvodjaci iz nase sredine a kojih ima jako puno. Pocev od gitarista, operskih pevaca, pop grupa, solista? Jedno se prica a ispod vela te price se krije nesto sasvim drugo pa ko nasedne – seo je!!

  12
  2
 3. Što znači to pošteno,je li da niko ne laže i ne krade,da ne vara svoju partiju do kraja žibota,u dobru i zlu ili da svi znaju što drugi rade i što misle?

  12
  2
 4. Bivši Demokrato,prvo ti nikad nisi bio u Demokratama ali ću se složit sa tobom da je u nihovim redovima podosta onih iz SNP za koje se najblaže rečeno može kazat da su lošeg kvaliteta.Ti si jedan mali srbin poreklom iz DF-a kome bi bilo pametnije da se ohane srpstva jer veruj mi srpstvo sa takvima kao ti ništa ne dobija.Drugo,što se tiče SNP-a i o njihovom oličenju poštenja,naročito kad se pomene prva dama njihovog odbora D.Đurović, tek ćeš da čuješ.

  23
  16
 5. A vidi one andricke koja je bila presednik omladine snp,sto je od partije dobila sve pa zabila noz u ledja partiji.E moji novljani to je ziva istina takvi su svi ovi u crvene kravate ZATO NA SLEDECE IZBORE PAMET U GLAVU SAMO ZA ONE KOJI NISU MJENJALI PARTIJE GLASATI!!!!!

  45
  5
  • Da se pretpostaviti da je mozda SAPTAC neobrazovanom kadru, ili makar onima koji uletjeli preko partije na odgovorna radna mjesta a navedena i smesno opisana obrazovanja su im samo pusti snovi.

   6
   1
 6. Bruke od ovih politikanata. Ne smiju da prozbore o njihovom nedjelu u Cistoci vec napadaju “politicke marginalce sto su prije unistavali grad”..Njihova losa djela su vidljiva u skoro svim djelovima lok.samouprave a oni eto i dalje pricaju bajke i obecavaju.Nemate vi ni zrelosti ni cestitosti ali imate zelju da posto-poto budete na vlasti.Jednom ste me prevarili i necete nikad vise.

  41
  2
 7. Sramota bi bilo ako sledeći Predsednik Novske Opštine ne bude sa Kruševica. Iz svih sela i zaseoka su se do sada izredjali, jedino niti jedan Kušo nije uspio da bude Predsednik i to im je neprebolna rana.

  15
  22
 8. Demokrate i Novska lista su uz Izbor najvece prevare Herceg Novog !
  Nece znati sta ih je snaslo na sledecim izborima !
  Od sada ne dajem glas vise obecanjima nego samo ucinjenim djelima.

  44
  8
 9. OBEZBIJEDILI BESPLATNE UDZBENIKE?????
  ALO,TO SMO MI GRADJANI OBEZBIJEDILI.
  KOLIKO STE NASIH PARA SURGALI ZA CECE I MECE?
  STIDITE SE,SMRDI CIO GRAD,A VI SE PONASATE KAO PREDUZECE ZA PUTEVE.
  KAD VAS COVJEK VIDI OVAKO ZAJEDNO NA FOTOGRAFIJI SVE JE JASNO.
  PROPAST!!!

  44
  6
 10. Je li onaj iz Čistoće pošteni dir.Arsić sa vama. “Dobijate sto posto”. Vodite ga što prije, on vas je baš dobro predstavio. DEMOKRATE JEDNOM STE ME NAVUKLI, ALI VIŠE

  76
  8
 11. Kuku majko koji su ovi bivši radikali DPS ovci iz brodogradilišta Steva Cvjetkovica SNP od MZ Baosici preko Bijele kome oni dobro urade a najviša skola osnovna do kursa vatrogasca

  60
  4
 12. KOJIM JEZIKOM GOVORITE?
  ZA KOJU STE CRKVU?
  JESTE LI ZA NATO ILI PROTIV?
  JESTE LI SRBI ILI CRNOGORCI?
  OCU ODGOVOR GOSPODO IZ DEMOKRATA!
  JA I MOJA PARTIJA MOZEMO JAVNO DA ODGOVORIMO NA OVA PITANJA.
  MI GOVORIMO SRPSKIM JEZIKOM,ZA SRPSKU CRKVU,PROTIV NATO PAKTA I SRBI SMO TO SAM JA I MOJ SNP!!!SNP JEDINA PRAVA SRPSKA I NARODNA PARTIJA.

  45
  50
  • istina# imaš problem,neko te prevario, živiš u pogresnoj državi,ovo je majstore Crna Gora, . Predlog za tebe: više da radiš, da pomažes drugima,da putuješ, da ne gledaš rijaliti programe,da ne slušaš turbo folk, i glavu ćeš razbistriti i opušteno razmišljati.

   31
   5
 13. Svi su izbori pošteni. Ali vi ne nudite ništa više od DPS-a. Vidimo vas svuda gdje ste bili u opštinskoj vlasti. Nismo ćoravi, pustite to.

  68
  8
 14. Sprovodite reforme koliko ocete. Neko proda glas za 50E, neko da dobije posao, neko sto je dobio posao, neko zbog nekog iz svojte ko je dobio/treba da dobije posao… Na to dodate ove glasove dezurne “opozicije”, hrvate s Poda, Plava, Gusinja i Zabljaka i opet ce mo bit tu dje jesmo. Nidje.

  Vidim opet se spremaju s ovim protestima krajem septembra, lijepo je to, da narod malo proseta, da se ne sjedi stalno doma uz TV i slusaju gluposti.

  A ako stvarno ocete nesto da promjenite, onda setnja do aerodroma i bjezat odavde. Ko zadnji podje neka ugasi svijetlo.

  61
  5
 15. Nikad vise za becica i katica i ovu grupu srpskih izdajnika!!!!!na ovoj slici ima najvise bivsih snp koji su zbog interesa bili u snp i razbili ga!!!!E zato se vracam u snp,zato sto su ostali ljudi kojim se moze vjerovat,koji nikad nisu mjenjali partije ko carape.

  24
  5
 16. Koliko su ovi samo promijenili partija sli rade ponešto. Ovi drugi neko malo a neku ni malo i ne sjekiraju se ni malo. Dok traje traje inče su nitašto.

  20
  2
 17. Demokrate i Novska lista su pokazale svoje pravo lice, a rezultat ce osjetit na sledecim izborima . Nece zajedno uzet 3 mandata.Nemaju koga vise prevarit.

  23
  4
 18. Svi koji smo prevareni i glasali Demokrate njihove cokoladice i kravate treba mo se skupit i pocerat vecih sve sto su obecali prevarili su da bi na kraju zavrsili u zagrljaj sa DPSom i napadajuci DF i ostalu opozociju.

  20
  2
 19. Nemojte o postenju kad dodjete u Novi,znamo dobro vase predstavnike pokazali su se. Da je narod osvijescen ne bi izlazio da glasa ni za koga svi ste isti.

  107
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code