Početna Politika Demokratski front-Novi ili on: Novljanima DF nudi Novi po mjeri Novljana

Demokratski front-Novi ili on: Novljanima DF nudi Novi po mjeri Novljana

0

Sa jučerašnjeg promotivnog skupa liste Demokratski front-Novi ili on u Herceg Novom objavljujemo saopštenje medijskog tima Demokratskog fronta:

„Kroz vrata Novog na leđima Demokratskog fronta, 7. maja ulazi talas slobode u Crnu Goru, talas pravde koja u Crnoj Gori već dugo manjka“, kaže nosilac liste „Demokratski front – Novi ili on“ Simonida Kordić.  Po njenim riječima, nema potrebe objašnjavati Novljanima šta znači burazerska privatizacija, i kakve su posljedice kriminalnih privatizacija i takozvanih razvojnih projekata u kojima iza hotela ostaju šljunak-parkinzi, mekadami na magistralnom putu i stotine nezaposlenih radnika. Novljanima DF ne nudi kule, gradove i svemirske brodove, već Novi po mjeri Novljana, siguran i realan.

Novljanima se u prepunoj Sali dvorane „Park“ obratio jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije  Andrija Mandić i  nagalsio  da treba odati duboko poštovanje Novljanima koji su 27 godina glasali protiv režima Mila Đukanovića.

“Kada je Herceg Novi dopao u ruke DPS-u, to je bio dio izborne krađe i određene izdaje u opozicionim redovima, a Novljani su dosljedno glasali protiv režima Mila Đukanovića. Dajte vaš glas u sigurne ruke. DF je garant da se neće trgovati vašim glasovima. Sjetite se Darka Pajovića i njegovih narandžastih kravata i navodnih principa da nikada neće sa DPS-om“ , upozorio je Mandić.

Nebojša Medojević, član predsjendištva DF i predsjednik PzP-a poručio je Novljanima da je DF jedina snaga koja može da poništi odluku Vlade Crne Gore o priznanju Kosova, ukine sankcije Rusiji, poništi lopovske privatizacije, nacionalizuje imovinu i vrati je u državno vlasništvo. Medojević je takođe skrenuo pažnju Novljana na to da „ dok DF ima nosioca liste, drugi imaju samo „podnosioce“ liste“. Medojević je nagalsio da se DF jedini jasno i glasno protivi privatizaciji Instituta „Dr Simo Milošević“.

Milan Knežević, član predsjedništva DF i lider Demokratske narodne partije, kazao je da su svi u Herceg Novom zajedno sa DF-om pokazali odlučnost da se suprostave DPS-u i zajedno pobjede. „Jer je DF besmrtan i neuništiv“, rekao je Knežević.

Mladen Bojanić iz Otpora beznađu, pozvao je birače DPS-a da „ako znaju ko je odgovoran za propale privatizacije u Novom, neka barem ostanu kod kuće na dan izbora“. Bojanić je prenio pozdrave Marka Milačića, koji je politički zatvorenik, i podržao hrabru i čvrstu borbu Demokratskog fronta  protiv korumpranog režima.

Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije  kaže  „pobjediće DF i biće okosnica nove vlasti i sa ostalom opozicijom vodiće grad na putu napretka. Kažem opozicija, misleći na one koji budu htjeli, a ne na one koji nisu htjeli sa  nama na proteste u Nikšić“.

Miloš Bigović, drugi na listi Demokratskog fronta pozvao je birače da ne dozvole da ponovo budu prevareni. „Prije dvije godine sam  upozorio Novljane da ne glasaju za one koji će ih sigurno poslije izbora prevariti. Tada me nijesu poslušali. Sada im kažem da ne dozvole da se to ponovo dogodi. Jedino je glas za Demokratski front siguran glas“, kaže Bigović.

Boris Seferović, kandidat za odbornika DF pozvao je mlade da glasaju za budućnost, za svoje bolje i sigurnije sjutra, dok je Sanja Crnić ukazala na to da u Crnoj Gori nije bilo tzv. državnog udara, mi bi danas bili slobodna zemlja. Zato je na Herceg Novom da pokaže da je DPS-u mjesto u političkoj prošlosti, a dijelu njihovih funkcionera u zatvoru“ – navodi se na kraju saopštenja Demokratskog fronta.

Plaćeni izborni program