Demokratski front: O Luštici-bez rukavica!

Demokratski front: O Luštici-bez rukavica!

2077
0
Podijeli

Prethodne dvije godine koalicija DPS – Izbor je u svojim saopštenjima i megalomanskim projektima često spominjala Lušticu – navodi se u saopštenju Demokratskog fronta.

No, nisu oni to radili iz neke ljubavi ili brige prema stanovništvu tog kraja već čisto mešetarski i trgovački. Prodaće zemlju, a novac će se po ustaljenoj dvadesetsedmogodišnjoj matrici odliti u centralu u Podgorici. Djela govore više od riječi, a njihova su takva da jasno kazuju da ništa nisu uradili u  prethodne dvije i po godine za Lušticu i Luštičane!

Picerija i restoran

Upitate li ih da vam nešto kažu o istoriji tog kraja ili, ne daj Bože, o svakodnevnim problemima Luštičana, nećete dobiti odgovor. Ne znaju oni nista o luštičkim kapetanima, o maslinjacima, o vrijednim luštičkim porodicama! O nacionalizaciji zemlje na Žanjicama koja je sada u rukama famozne Vektra Boke! Ne znaju oni da su Luštičani za Božić nekoliko dana bili bez struje i da su prekidi napajanja  na poluostrvu česti!  Kakva takva smo ekološka drzava, a Luštici divljih deponija ne fali! Teret Morskog dobra nose i one parcele  koje su i po dva kilometra udaljene od obale, a prisjetićemo se “morskom obalom, u smislu ovog zakona, smatra se pojas kopna ograničen linijom do koje dopiru najveći talasi za vrijeme najjačeg nevremena!” DF se snažno borio  protiv usvajana ovakvog  Zakona!

Na kakve će probleme Luštičani, ali i svi građani Crne Gore naići usvoji li se Nacrt zakona o prostornom planiranju CG koji je u najavi! Lokalnoj samoupravi će prostor djelovanja biti smanjen, a lokalno stanovništvo se neće ni najmanje pitati o prostoru koji im preci u nasljeđe ostaviše!

Ne muče ih problemi djece i starih sa Luštice jer ona je tamo preko! Sjetiće  je  se samo kad treba prodati zemlju! I tu je kraj!

DF kao odgovorna koalicija ne nudi polovična i kratkoročna rješenja! Mi ćemo rješiti problem loših puteva na Luštici, nepostojanja turist biroa koji treba da radi tokom godine, vodosnabdjevanja, nepostojanja rasvjete u većini sela. Pristaništa u Rosama i Žanjicu koja  vape za rekonstrukcijom! Borićemo se da prostor Luštice bude bolje pokriven mobilnim i Interenet signalom! Postavićemo putokaze i table sa iscrpnim podacima o znamenitostima Luštice! Otvorićemo vrata provjerenim stranim i domaćim ulagačima! Riješićemo problem ambulante kako bi primarana zaštita bila dostupna Luštičanima!

Prepoznati kao mudri ljudi čiji su su preci  odoljevali i većim “silama” od ove današnje, DF vjeruje u razboritost Luštičana i njihovu rješenost da ne dozvole  da budu izmanipulisani praznim obećanjima DPS čiji premijer, u svom premijerskom satu, ne zna ni toponime na Luštici pravilno da pročita!

Zato, poštovani Luštičani i svi Novljani, 7. maja iziđite u što većem broju na birališta i zaokružite broj devet-odborničku listu Demokratskog fronta! – poručuje se u saopštenju DF-a.

Plaćeni izborni program

Nema komentara