DEMOS: Herceg Novom je neophodan ekonomski oporavak

DEMOS: Herceg Novom je neophodan ekonomski oporavak

915
0
Podijeli

Herceg Novi zaslužuje odgovornu lokalnu vlast koja će raditi na ekonomskom razvoju opštine. Svjedoci smo da usled loše ekonomske politike, propalih investicija i neracionalne raspodjele budžeta, Herceg Novi je došao u poziciju da iz njega odlaze mladi bračni parovi i generalno mladi ljudi. Ovo je posledica nemogućnosti zaposlenja i obezbjeđivanja osnovnih sredstava za egzistenciju. Herceg Novi usled ovakvih okolnosti postaje grad neiskorišćenih resursa – navodi se u saopštenju izborne liste DEMOS – PRAVO NA BUDUĆNOST ZA HERCEG NOVI.

DEMOS, kao dio buduće vlasti, zalagaće se da se ove stvari mijenjaju na bolje. Podržaćemo razvoj malih i srednjih preduzeća kroz stvaranje partnerstva sa opštinom. Lokalna vlast mora raditi na unapređenju preduzetničkog duha svojih građana, pa sa tom namjerom želimo da podstaknemo mlade bračne parove kroz obezbjeđivanje nepovratnih sredstava za razvoj preduzeća u oblastima od strateškog interesa opštine. Ne zaboravimo i tradicionalni potencijal Herceg Novog – turizam, koji moramo unaprijediti kroz plansko osavremenjavanje ponude i produžetak turističke sezone. Insistiraćemo na razvoju sportskog turizma, kojim ćemo dobiti i zimsku turističku sezonu.

Picerija i restoran

7. maja naši Novljani odlučuju da li ostaviti Herceg Novi na stranputici ili preduzeti konkretne mjere za njegov oporavak. DEMOS – PRAVO NA BUDUĆNOST ZA HERCEG NOVI je siguran glas za ozdravljenje naše opštine i uspostavljanje odgovorne lokalne vlasti – poručuje se na kraju saopštenja.

Plaćeni izborni program

Nema komentara