DEMOS: Odgovoran odnos prema građanima Herceg Novog

DEMOS: Odgovoran odnos prema građanima Herceg Novog

806
0
Podijeli

Herceg Novi ima 6500 penzionera, od čega je 1400 socijalno ugroženih. Većina naših sugrađana koji su svoj radni vijek uložili za nas i bolju budućnost, na žalost živi u lošim uslovima. Kao jedini angažman od strane lokalne uprave nudi im se mogućnost dobijanja  jednokratne novčane  pomoći, što je nedovoljno, navodi se u saopštenju izborne liste DEMOS– Pravo na budućnost – Za Herceg Novi.

Predstavnici  izborne liste DEMOS – PRAVO NA BUDUĆNOST ZA HERCEG NOVI  su  u razgovoru sa građanima, a posebno sa penzionerima, uvidjeli  da se oni susreću sa nizom problema o kojima malo ko vodi računa. Naišli smo na divne ljude koji su nam rekli da ulazak u treće doba i odlazak u penziju obično znači i društveni život manjeg inteziteta, a zbog nedostatka organizovanih događaja i prostora za druženje upućeni su na kućne posjete koje nijesu česte. Penzioneri u Herceg Novom nemaju ni Dnevni centar, kao ni Dom za stare.

Picerija i restoran

DEMOS želi posvetiti posebnu pažnju ovoj kategoriji, kako sada tako i nakon što postane dio buduće vlasti u Herceg Novom. Zalagaćemo se  da lokalna uprava nađe rješenje i da u skladu sa zakonom i budžetom opredijeli određena sredstva za socijalno ugrožene penzionere. Naše aktivnosti će se, takođe, okrenuti i u pravcu reformi, poboljšanju, kao i jačanju primarne zdravstvene zaštite. Sarađivaćemo sa mjerodavnim tijelima koja se profesionalno bave socijalnom zaštitom starijih osoba. Zalagaćemo se da opština dodijeli zemljište za izgradnju Dnevnog centra za penzionere Herceg Novog.  Kao još jedan od programskih pravaca, takođe, zalagaćemo se da ćemo uvesti besplatne karte za penzionere u gradskom saobraćaju.

Odgovoran odnos prema Novljanima je ono što DEMOS želi da postavi kao pravilo buduće vlasti. Zato je glas za Izbornu listu DEMOS – PRAVO NA BUDUĆNOST ZA HERCEG NOVI glas Herceg Novog za napredak i unapređenje, stoji na kraju saopštenja liste DEMOS – Pravo na budućnost – Za Herceg Novi.

Plaćeni izborni program

Nema komentara