DEMOS: Za Herceg Novi – grad sporta i grad mladih

DEMOS: Za Herceg Novi – grad sporta i grad mladih

677
0
Podijeli

Herceg Novi, osim po bogatoj kulturnoj i turističkoj tradiciji prepoznat je širom svijeta i kao grad sporta – navodi se u saopštenju izborne liste DEMOS – PRAVO NA BUDUĆNOST ZA HERCEG NOVI.

Brojni su sportisti koji su naš grad proslavili na svim svjetskim meridijanima. Naši su kao reprezentativci bivše Jugoslavije i Crne Gore u Herceg Novi donosili odličja sa raznih evropskih i svjetskih takmičenja. Da bi se takva tradicija nastavila moraju se povećati ulaganja u sport. Tu prije svega mislimo na unapređenje sportske infrastrukture. Izborna lista DEMOS – PRAVO NA BUDUĆNOST ZA HERCEG NOVI zalaže se za izgradnju novih sportskih terena, kao i renoviranje postojećih. Ovo vidimo kao mogućnost i potencijal da naš grad bude konkurentan u ponudi priprema sportski timova. Zašto bi sportski klubovi iz regiona odlazili na pripreme u Tursku i na Kipar, ako osposobimo naše kapacitete da možemo pružiti kvalitetan sportski sadržaj. Na taj način bi se produžila zimska turistička sezona, a Herceg Novi postao grad sportskog turizma kao Antalija u Turskoj ili Medulin u Hrvatskoj.

Picerija i restoran

U DEMOS-u smatramo da bi budžetska sredstva trebalo ravnomjernije rasporediti. Ne osporavajući rezultate i tradiciju, smatramo da bi ulaganjem u manje sportske kolektive, a naročito one koji postižu zapažene rezultate sa skromnim sredstvima, budu stimulisani i kvalitetnije podržani od strane lokalne vlasti. Važan aspekt za unapređenje sportskog duha našeg grada jeste rad sa djecom od 7 do 14 godina. Moramo omogućiti najmlađima da kroz zdrave stilove života razvijaju sebe.

DEMOS kao dio buduće vlasti u Herceg Novom insistiraće na izgradnji biciklističkih staza, trim staza kao i sprava za vježbanje na otvorenom. Jedan od prioriteta izborne liste DEMOS – PRAVO NA BUDUĆNOST ZA HERCEG NOVI jeste i izgradnja sportsko rekreativnog parka na Vrbanju, gdje se može razviti porodični sportski kompleks – navodi se na kraju saopštenja.

Plaćeni izborni program

Nema komentara