Đenovići odahnuli: Sezona konačno počela s manje komunalnih problema

Đenovići odahnuli: Sezona konačno počela s manje komunalnih problema

25
Podijeli

Turističko ljeto u Đenovićima, nakon stalnih građevinskih i komunalnih nevolja proteklih godina, zbog gradnje kolektora, startovalo je dobro.

Posjeta sa oko 2000 prijavljenih turista je zadovoljavajuća. Plaže su pune, pa su u Mjesnoj zajednici optimistični. Putne dionice su uređene, otvoreni šahtovi više ne prijete nikome, a i problem sa odvoženjem smeća sveden je na minimum postavljanjem novih kontejnera, priča za Radio Jadran, predsjednik MZ Đenovići, Andrija Mustur:

Picerija i restoran

– Na par mjesta još imamo problem sa strujom kroz naselje, na što su se žalili mještani, ali nastojaću tokom dana da sa Komunalno stambenim riješimo i ovo. Kad je riječ o čistoći, dobili smo nove betonske kante, koje  raspoređujemo kod autobuskih stajališta i na plažama. Jedino smo u deficitu sa kontejnerima, zbog čega su velike crne kese često ostavljene uz manje kante – kaže Mustur.

Sa druge strane, ovdje privode kraju pripreme za sjutrašnju feštu za domaće i furešte, koja će biti upriličena na velikoj plaži od 19 h. Program i ponuda neće odstupati od uobičajenog, pa će uz zvuke mediteranske muzike biti za svakog i bokun ribe i priganica, kao i vina:

– Naši ugostitelji spremiće priganice, a mi ćemo isprigati oko 120 kg ribe i obezbejditi 100 litara vina – navodi Mustur.

Goste će od 20:30 h zabavljati “Stari kapetan” i KUD Sloga. Organizator fešte je MZ Đenovići uz podršku TO Herceg Novi.

25 Komentari

 1. Eto i ti imaš kompjuter,reče što misliš i ostade živ.Treba da se kaže,jer se drukčije ne bi znali,a znamo se dobro svi i bez kompjutera.Ti bi možda da se priča samo što tebi odgovara trenutno.

  3
  10
 2. Kako se usudi neko da gura čovjeka koji nije mještanin da se pita za mjesto?To je činjenica radi koje se gube izbori.A, možda to neđe drugo odakle je on i prolazi,ali ođe neće baš.Prosto čudno,ko zna ko je iza.

  5
  10
  • Pa kad sef kabineta predsjednika opstine Katica iz Tivta sve izgleda moze tako. Nemaju Demokrate cojjeka iz Herceg Novog pa uzimaju iz Drugih opstina ni manje ni vise nego za sefa kabineta 🙂

   3
   5
 3. Nije važno koja je Andrino partija,nego mislim da nije vaš,jer je pismen ,a baš zato je bio ono što je on.U svakom slučaju sinoć je bilo lijepo od mora do brda,muzika i samo pjesma su dovoljni da zaboravimo ko je trenutno na vlasti.Zato pjevajte i ne mrzite Crnu Goru i DPS.Volite sebe,pa ćete i one koji ne misle kao vi.Ne obraćajte se pismeno dok se ne opismenite,mladi u produženom trajanju.Konačno,Đenovići postaju ponovo naše malo mjesto.Neka bude tako vazda.

  11
  6
 4. Gospodine Katicu protekle izbore u Djenovicima ste imali 143 glasa.E sad poslje vaseg licnog izbora a ne gradjanskog zbora koji ste nasilno prekinuli saberite koliko cete ih imati sa Andrijom i Mirkom Musturom i Bobom MilaISTINAnovicem koji i nije mjestanin Djenovica?Shvatitte da istina uvjek izadje na vidjelo pa ce tako i ovaj put vijerujem na VANREDNIM opstinskim izborima.

  8
  27
  • 2/3 ovih 143 glasaca Demokrata su cista podrska smjenjenog predsjednika Bojanica za koga sam i ja moji prijatelji rodjaci i sve komsije i jedva cekamo taj zbor pa dace bog i te opstinske izbore da se oduzimo opstini i Katicu za ovu sporku rabotu sto je odobrio da se radi kroz Djenovice a cujem ima tu jos nekoliko drugih MZ u kojima je isto krenulo da se radi bez zakonje.
   A za ovoga Boba kako vec se preziva Milanovic ili
   MilaIstinaNovicem zamolili bi opstinu da nam ga sto prije mice iz mjesta eto u Bijelu ga posaljite odakle i potice gospodin pa tamo neka pravi racunice i djeli drustvenu imovinu privatnocima.

   6
   13
 5. Radi Rivjere je zapusteno gradsko setaliste,kontejner do klupe da udisu svjez morki vazduh.Malih kanti skoro da nema.
  Motoristi,auta, biciklist,jos hvale semafori.
  A kod Sportskog centra se siri smrad fekalija kao da je tamo postrojenje za odpadne vode.
  Pa izvolte gospodo iz opstine!

  7
  22
 6. Ja bi samo da ispravim titulu sadasnjeg covjeka koji nije predsjednik vec je bio povjerenik koji je trebao da raspise zbor do 19 juna a sto nije uradio… samim tim neka da gospodin resenje da mu je produzeno povjerenicko djelovanje da bude povjerenik da vidimo ima li ga uopste ili je status kvo u mjestu gdje covjek glumi predsjednika MZ.. 🙂 ili obmanjuje sve da je nesto za sta ne smije da raspise zbor i da ljudima Djenovica da izaberu legalnu upravu MZ sa predsjednikom. Moj Andrino krijes se iza opstine gradonacelnika Katica i Demokrata i ne smijes da izadjes pred narod i das im zbor da izaberu legalnu upravu.. toliko o sadasnjem povjereniku u koliko je uopste sadasnji i ima produzeno rjeseneje od predsjednika opstine.. u suprotnom gradjani mjesta i grada su izmanipulisani od predjsednika opstine i njegovog pulena Andrina koji ne moze da dobije zbor u Djenovicu sa njegovim ljudima sumnjivog morala.

  Pozdrav

  17
  62
 7. Đenović poslije dužeg vremena ima za predsjednika MZ čovjeka koji posjeduje ‚‚mediteranski filing‚‚ pa se nadajmo da će Đenoviću unijeti novi način razvoja MZ. Predlažem mu da češće obilazi područje MZ, jer će tako uočiti neki problem i tražiti efikasno riješenje. Đenović, kao i sva manja mjesta duž hercegnovske rivijere, ima nedostataka kod seoskih puteva i staza koje spajaju gornje djelove mjesta sa priobaljem, tzv.vertikale. Ako bude radio samo za ‚‚‚bogatune‚‚, brzo će se uklopiti u sivilo prethodnika

  16
  61

Ostavite komentar

*

code