Početna Društvo DEPONIJA NA MOKRINAMA LEGALNA, ALI PALE I KRIVIČNE PRIJAVE

DEPONIJA NA MOKRINAMA LEGALNA, ALI PALE I KRIVIČNE PRIJAVE

0

putokaz1Mještani Mjesne zajednice Mokrine traže da se na prvoj narednoj sjednici SO raspravlja o deponiji plastičnog i kartonskog otpada na Mokrinama, koja već više od godinu postoji u njihovom selu, u vlasništvu preduzeća „Marković” Rajka Markovića iz Nikšića.
Iz ove MZ našem radiju su danas rekli da su se obratili svim relevantnim institucijama i da čekaju odgovore, a da je Komunalna policija izlazila tri puta na ovu lokaciju, ali se ništa nije dogodilo, jer deponija nije zatvorena. Rajko Marković pak tvrdi da ima svu potrebnu dokumentaciju za rad ove deponije, te da mu nije jasno čemu sada pobuna.
– Imam elaborat na osnovu koga je Agencija za zaštitu životne sredine dala dozvolu za rad deponije – kazao je on.
Marković, je kupio zemlju i izradio plac na koji se odlaže sakupljeni otpad i odatle ga dalje odvozi. – Rješenje je potpisao načelnik Marko Mirjanić i to je saglasnost lokalne samouprave na osnovu koje sam dobio saglasnost i tadašnjeg direktora Agencije za zaštitu životne sredine.
Marković tvrdi da je elaborat na osnovu kojeg je dobijeno rješenje za ovaj posao radilo pet inženjera.
– Da sam napravio bilo kakav propust ne bih dobio ovo rješenje.
Podnio sam krivične prijave protiv predsjednika opštine Dejana Mandića, glavnog administratora Tomice Miloševića kao i protiv načelnika sekretarijata za stambeno komunlane poslove Marka Mirjanića – ističe Marković i dodaje da se ovim problemom bavi i Upravni sud.
– Oni su izdali dozvole, a sada te iste dozvole hoće da ponište, i proglase Mirjanića nenadležnim – pojašnjava on i kaže da ako sud ustanovi da je kriv, on će to javno i priznati.
– Ali nisam kriv i oni znaju da će izgubiti slučaj jer sve je to lični interes Dejana Mandića i direktora Čistoće Borivoja Bonića – kategorično tvrdi Marković.
Na sastanku koji su mještani Mokrina imali nedavno saopšteno im je da je Mandić stopirao rješenje od 05.08.2013, koje je sekretar Marko Mirjanić izdao Markoviću.
– Kada sam od svog placa dao opštini 400 kvadrata da kod crkve Sv Ilije naprave parking nisu se bunili, a i predsjednik Crkvenog odbora je načelnik Komunalne policije, Zoran Bijelić. Tada ništa nije bio problem, a sada jeste i to nakon 18 mjeseci od kada ja radim taj posao, kaže Marković i ponavlja da je na osnovu opštinske saglasnosti dobio dozvolu i Ministarstva za turizam i održivi razvoj.
– Zašto saglasnost nisu odbili u roku od 15 dana kolika je zakonaska procedura, a ne sada? Ukidaju i zaustavljaju sopstvene odluke, što je potpuno van pameti, jedino što može biti je da su oni u startu predvidjeli svoj interes u ovom poslu, pa jedni druge proglašavaju nenadležnim i čitavu ingirenciju prebacuju na predsjednika Mandića – zaključio je Marković.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code