DEPONIJA NA MOKRINAMA POLITIČKO ILI ZAKONSKO PITANJE?!

DEPONIJA NA MOKRINAMA POLITIČKO ILI ZAKONSKO PITANJE?!

192
0
Podijeli

mokrine rjesenje katRajko Marković vlasnik preduzeća „Marković”, koji na Mokrinama već 18 mjeseci radi na dovoženju plastičnog otpada, njegovoj reciklaži i odvozu, za to nema dozvolu – rekao nam je načelnik Komunlane policije, Zoran Bijelić.
On ima samo dozvolu koju mu je izdao sekretar sekretarijata za Stambeno komunalne poslove Marko Mirjanić, za prikupljanje plastičnog otpada na teritoriji opštine Herceg Novi i ništa više od toga.
Bjelić kaže da je na osnovu te dozvole htio da dobije i rješenje o prikupljanju i drugog otpada, njegovog recikliranja i odvoženja, ali je Mirjanić to odbio. Marković se na tu odluku žalio glavnom adminstratoru opštine Tomici Miloševiću, koji je žalbu proslijedio predsjedniku Dejanu Mandiću. Predsjednik Mandić je potvrdio odluku Marka Mirjanića, tako da Rajko Marković ima samo dozvolu da prikuplja plastični otpad i to je sve.
Komunalna policija je tri put izlazila na Mokrine i 19.07.2013 su naložili zatvaranje deponije jer nema sve potrebne dozvole za rad, ali kako Marković nije postupio po tom rješenju, oni su pokrenuli prekršajni postupak.
Nakon što su ih i mještani MZ Mokrine, nakon sastanka obavjestili da traže zaustavljanje svih aktivnosti na poslovima oko deponovanja i recikliranja otpada, Komunalna policija je kao nenadležna za takav postupak, pozvala Upravu za inspekcijske poslove i Inspekciju rada.
Prvi da ustanove da li ima građevnisku dozvolu, a drugi da li ima dozvolu za rad – kaže Bijelić i dodaje da ima saznanja da su isnpektori ovog vikenda bili na Mokrinama ali da ne zna šta je i odlučeno.
Bijelić je danas za naš radio demantovao tvrdnje Markovića da je on poklonio 400 kvdrata svog zemljišta za parking ispred crkve Sv. Ilije, poslavši nam i dokumenta o tome.
To je bila zemlja u vlasništu braće Vučković, koji su je prije prodaje Mrkoviću, jedan dio poklonili Pravoslavnoj crkvi Ilinica na Mokrinama, o čemu je sačinjen i Ugovor o poklonu napokretnosti od 137 metara kvadratnih 1.07.2011. godine.

Rako Marković je i danas još jednom ponovio da ima sve potrebne dozvole za rad te da su to obje Inspkcije, ove subote to i potvrdile, tako da nema razloga da prekida sa radom.
Oni hoće na silu da zatvore moj posao jer i ovo je za njih političko pitanje i “gori im pod nogama”, ali neće im uspjeti jer ništa ne radim protivzakonito – kategoričan je Marković.
Kada je riječ o poklonjenoj zemlji za parking ispred crkve, on i dalje tvrdi da je pored tih poklonjenih 137 kvdarata, braće Vučković i on od svoje parcele dao još 300 kvadrata, te da je njegova kompanija uredila parking.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code