Početna Društvo Deponija Tisove grede opet dimi, natapali je vatrogasci, dežura cistijerna “Čistoće”

Deponija Tisove grede opet dimi, natapali je vatrogasci, dežura cistijerna “Čistoće”

4

Dim koji na deponiji Tisove grede iznad Herceg Novog, u manjem ili većem obimu povemeno tinja posljednje dvije godine, posljednjih dana ponovo je „pojačan“. Prema tvrdnjama jednog od mještana Ubala, Dragana Vukovića, ima i vatre, odnosno plamena koji je vidljiv i preko dana:

„Dimi stalno, ali nije bilo mnogo uočljivo. Znam da nije ugašeno, ima i vatre koja se vidi i preko dana. Noću se pogotovo vidi, pa sam zato sinoć i jutros otišao i obišao deponiju. Ako se to sve upali, biće katastrofa. Smeće se nije zatrpavalo kako treba i „visi“ na preko 80 m visine. Zatrpavan je samo dio puta kako ne bi propali točkovi kamiona“, tvrdi Vuković.

Na deponiju su jutros izašle i dvije cistijerne Službe zaštite i spasavanja, kao i kamion “Čistoće”, kaže načelnik Službe Zlatko Ćirović:

„Dima ima i mi smo deponiju natopili, ali je veliko isparenje. Posuli smo 30 kubika vode, a cistijerna “Čistoće” ostala je da dežura“, potvrdio nam je Ćirović.

Problemi sa pojačanim sagorijevanjem otpada na ovoj deponiji mještane Ubala „guše“ godinama, zbog čega su prošle, nekoliko dana blokirali prilaz deponiji kako se ne bi mogle dovoziti nove količine otpada.

Podsjetićemo da su Ubljani ranije zahtijevali, između ostalog, da se požar na deponiji Tisove grede ugasi i deponija održava, da se na rampi S1-S2 zabrani kipovanje smeća osim zemlje dok taj dio deponije gori, da se izgradi trafostanica na Dugunji, kontroliše animalni otpad iz mesare Babić i postavi kiosk kod Karaule radi kontrole prolaksa teških kamiona tokom zime.

Privremeno skladištenje neopasnog građevinskog i zelenog otpada na Tisovim gredama, opštinskom Odlukom, produženo je do 1. januara 2022. godine.

4 Komentari

  1. Pitanje za direktora cistoce ; Zasto se kontenjeri prazne oko sedam ujutro kada je najveca guzva i kad narod ide na poso ?
    Zasto se kontenjeri po selima ne prazne redovno nego stoje puni danima ?
    Samo molim da se ponasate kao vasi prethodnici koji su znali svaki red i jos da dodam da vasem radniku koji je neki sef dolje skrenete paznju da postuje kucni red i da nekakvim vabilicama koje rade po cijelu noc uznemirava narod na Vrbanju !

    23
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code