Početna Društvo Deponija Tisove grede u plamenu

Deponija Tisove grede u plamenu

21

Na deponiji Tisove grede, juče u poslijepodnevnim časovima, izbio je veliki požar iako su samo dan ranije pripadnici hercegnovske Službe zaštite i spasavanja natopili deponiju sa oko 30 kubika vode. Akcija gašenja trajala je tokom čitave noći, kako bi se plamen i dim stavili pod kontrolu, ali požar još nije u potpunosti lokalizovan. Na licu mjesta trenutno su dvije cistijerne Službe zaštite i spasavanja.

Poziv SZS za intervenciju upućen je iz preduzeća Čistoća, a vatrogasci su oko 19.30 h izašli na mjesto događaja, kazao nam je načelnik Službe, Zlatko Ćirović, koji je i sam bio na požarištu:

„Zapalila se praktično čitava deponija, bio je ogroman plamen i dim. Asistirali su nam pripadnici DVD Bijela, tako da je na licu mjesta bilo 5 vatrogasnih cistijerni i jedna Čistoće. Nas 15 vatrogasaca je gasilo. To je trajalo čitavu noć, dio ekipe i dalje je gore. Uspjeli smo da požar „presiječemo“ na nekoliko mjesta, posuta je ogromna količina pjene kako bismo ugušili dim da ne bi išao ka Ublima, međutim uspjeli smo djelimično. Ne postoji bojazan da se požar proširi van deponije. Bazirali smo se na gašenje oboda deponije kako plamen ne bi zahvatio zelene površine. Potrošeno je oko 95 hiljada litara vode i 850 litara pjene“, navodi Ćirović.

Zapaljenje nije samo ono što se vidi, s obzirom da postoje „žarišta“ ispod otpada, koji se svakodnevno taloži. Vatra nije površinska i morala bi da se „guši“ velikom količinom zemlje ili šljunka, dodaje Ćirović.

Jedan od mještana, koji je sinoć pratio gašenje, Dragan Vuković, kaže nam da je razočaran odnosnom nadležnih institucija prema ovom problemu, koji im godinama otežava normalan život:

„Žalili smo se nebrojeno puta i ukazivali na ovaj problem koji mora da se riješi. Zapalio se dio deponije gdje se otpad sada odlaže, gdje ranije nije gorjelo. Direktoru Čistoće rekao sam sinoć da je za ovo odgovoran on kao i Opština, jer smo godinama upozorovali. Optužio me da sarađujem sa vašim medijem, jer izgleda ovaj problem treba zataškati i da se o njemu ne govori“, kaže Vuković.

Načelnik SZS Zlatko Ćirović navodi da je o situaciji obaviješten predsjednik Opštine, Stevan Katić, sa kojim je sinoć više puta bio u kontaktu. Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora, kako nam kažu, nije bilo prijava pa pripadnici službe nijesu izlazili na teren i pravili zapisnik.

21 Komentari

 1. Da li je policiji sada sve jasno. Očigledna korupcija . Šta je sa krivičnom prijavom g-dina Baždara. Zašto ćute Opštinski organi. Da li im je konačno jasno, koje Arsić i šta još treba da se desi. SRAM VAS BILO

  27
  3
  • Koliko para uzimate u mesnoj zajednici od prolaska kamiona kroz kameno sram vas bilo što lajete uz vjetar svake godine isto ubijani sami pale smeće da se pogrebu za koji dinar a kameno podržava da puni svoju kasu SRAMOTA

   5
   4
 2. Donijeti Lex specijalis da mještani Ubala ne moraju nositi maske. Sram vas bilo. Podaviste ljude. Izmjestiti ih u novske hotele i najluksuznije apartmane o trošku Opštine. Obezbijediti im sve uslove za nesmetan život i rad uz adekvatnu novčanu nadoknadu. Troškove da snose nadležni. Pa da vidite šta znači odgovornost, sram vas bilo. Đe ste Novljani? Oglasite se. Ovo čeka sve nas. Šta će biti śutra kad se zapali “Dubrava” , “Igalo”, “Agrumi” i da ne nabrajam sve zapuštene kritične tačke u gradu? Ko nam vodi državu i ko nam vodi grad? Odavno ime nema domaćina.

  29
  4
 3. Mišo Baždar već duže vrijeme upozorava na ovo,čak je podneta i krivična prijava.Što će sad reći Stevan,Mića i ostali opštinski uhljebi!

  39
  11
 4. nesposobni arsić neće da se javi na pozive predsednika mz ubli. Dragan andrić tvrdo obećava da neće ni jedan kamion istovarit dok se deponija ne sanira, a poslije razgovora 15 min poslao kamione da istovaraju. Zato meštani ubala prisiljeni da uzmu advokata idovedu sanitarni inspekciju isve medije

  31
  3
 5. Uskoro će se sve promjeniti, pa će ovi DBS botovi koji sada džabalebare i laju na sve što nije iz DPS kužine poteklo, ostati bez sendviča i flašice Knjaz Miloš vode, a njihovi nalogodavci će morati da odbace dosadašnju čauru i da krenu primjerom pokažu eventualnim glasačima kako nešto treba uraditi. Svaka baba može naći manu, ali samo inteligentni ljudi mogu naći soluciju. Dosta je bilo Milove politike, zavadi pa vladaj.

  11
  25
  • anonimus@ ti stvarno imas neke probleme,ja nisam nikakav milov fan,i ne razumijem cijelu tvoju pricu,ako znaš čitati radi se o požaru koji je izbio na Tisovoj gredi,i što ne znaju vatrogasci i ostala buljumenta reagovati ,napravili su haos,a znali su za ovo,Milo ne gasi požare,skoncentriš se kada čitaš

   8
   1
 6. Sve sto je Miso Bazdar govorio vezano za ne dovoljne kolicine zemlje kojima se prekrivalo zemljiste ispostavilo se kao tacno.
  U svakom slucaju firma “Ivovic” koja je to trebala da radi od jednog poluraspadnutog kamiona danas ima zavidan vozni park.

  31
  4
 7. Zarubicu ste i Baždara smenili zbog toga, jer su upozoravali na očiglednu korupciju i nepoštovanje Skupštinske odluke. Sram vas bilo, vratite Baždara i Zarubicu. Arsića u Tivat, dokle da nas truje

  38
  4
 8. Ima li deponija Tisove grede dozvolu za deponiju?
  Ako ima, ko je izdao, do kada važi, koji su uslovi za korišćenje?
  Hvala.

  18
  5
 9. Cudno da niko jos nije optuzio lovce kao svaki put dosad. Ovo se moralo dogodi jer pozar nije potpuno ugasen i stalno pomalo gori nasto su se upozoravali i komunalno , opstinari i komunalna policija. Svi oni su bili na lice mjesta i obecavali da ce preduze hitno gasenje i zatrpavanje od cega nista nisu ucinili i ovo je rezultat toga nemara i laznih obecanja.

  35
  1
 10. Prošle su dvije godine uzaludne priče, i evo obistinilo se.A kad dode vatra do auto guma što su u tijelo deponije nedavno zatrpane biće veselo.
  Arsiću vjerujem da ćeš dat ostavku kao i opštinska ekipa odgovorna za ovo.

  39
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code