Početna Oko nas Kotor Deseti dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Deseti dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu

0

Na 27. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, koji je dio ovogodišnjeg KotorArta, danas će u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u 20h biti izvedena predstava “Nijar – Papirna priča”, u produkciji i režiji Maayan Iungman iz Njemačke.

U predstavi igraju Maayan Iungman i Philipp Rückriem. “Nijar – Papirna priča” predstavlja kombinaciju lutkarskog teatra i objekta, napravljenu u potpunosti od papira. Karolina Augustyniak (pozorišni časopis Dziennik Teatralny) opisuje Nijar kao odličan prikaz slobodne mašte, poput materijala oblikovanog dječjim entuzijazmom. Unikatan šou koji se izražava bez upotrebe riječi, ali i simbolična priča o sastanku i rastanku, skoro kao čistota ljepote, koja inspiriše.

Picerija i restoran

Prema programu festivala, danas će na Ljetnjoj pozornici u 21:30h biti izvedena predstava Pozorišta mladih iz Srbije, pod nazivom “Lepotica i zver”, po tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Miloša Jagodića.

Predstava “Lepotica i zver” Stevana Koprivice, višeslojna je bajka za djecu i odrasle koja govori o snazi snova i moći ljubavi u odnosu na materijalne vrijednosti, zbog čega je izuzetno aktuelna i danas. Preobražaj koji doživljavaju glavni likovi budi pomisao da ništa nije onako kako površno izgleda na prvi pogled, i da ćemo pravu ljepotu otkriti samo ako se suštinski bavimo ljudima. U predstavi igraju Kristina Savkov, Slobodan Ninković, Saša Stojković, Marina Cinkocki, Slavica Vučetić, Saša Latinović, Neda Danilović, Ivan Đurić, Aleksa Ilić i Danilo Milovanović.

– Zbog očekivano loših vremenskih uslova za izvođenje na otvorenom, najavljuje se mogućnost kašnjenja predstave, a u najnepovoljnijem slučaju, igranje narednog dana u 11h. Publika će blagovremeno biti obavještena o tome, najavljuju iz organizacije festivala.

Još jedan posebno zanimljiv program koji se najavljuje za danas je promocija pjesništva Dejana Aleksića, koji će biti upriličen u 20:30h na Pjaci od kina. Neobični pjesnički svijet Dejana Aleksića, jednog od najboljih i najnagrađivanijih autora za djecu, djeca i roditelji imaće priliku da upoznaju u okviru književnog programa.

Međunarodni orkestar mladih muzičara programom “Korak naprijed” nastavlja Festival gudača i ovog festivalskog dana, a koncert je najavljen za 21h i to na Cetinju, na ljetnjoj pozornici.

Trg od oružja će u 20h biti mjesto izvođenja programa “Sa nama su neka draga bića, prenosimo radost iz crnogorskih vrtića”, koji priprema JPU “Radost” iz Kotora.

Još drugih programa pripremljeno je za deveti dan festivala, a kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code