Početna Društvo Dezinfekcija javnih površina redovna, NKT donirao dezinfekciona sredstva

Dezinfekcija javnih površina redovna, NKT donirao dezinfekciona sredstva

8

Služba zaštite i spasavanja i gradska Čistoća, svakodnevno obavljaju dezinfekciju javnih površina u opštini, posebno oko karantina u Igalu.

Cistijerne gradske Čistoće dezinfikuju područje oko objekata, kao i naselje Gomila, dok je cistijerna Službe zaštite anagžovana za ostale javne površine.

Hercegnovski vatrogasci danas dezinfikuju potez od skretanja za naselje Crveni krst kod „plavih zgrada“, ulicu Orjenskog bataljona i Nikole Ljubibratića do nekadašnjeg kineskog restorana, kao i područje oko zgrade Centra bezbijednosti na Toploj i matične zgrade OŠ Dašo Pavičić na Toploj, kaže nam načelnik Službe, Zlatko Ćirović:

„Angažovana je jedna cistijerna od 8 kubika, a plan dezinfekcije usaglašavamo svakog jutra, po prioritetima. Sve lokacije kad je riječ o Igalu, Herceg Novom i rivijeri već su dezinfikovane, sada radimo ponovo. Tokom jučerašnjeg dana dezinfikovan je potez oko graničnog prelaza na Debelom brijegu, Autobuska stanica, zatim Trg, Meljine kod romskog naselja, zatim potez od Hotela Plaža do Bolnice Meljine…. Nastojimo da napravimo raspored u dogovoru sa Čistoćom, da svugje stignemo i da nijedna lokacija ne bude zapostavljena“, ističe Ćirović.

Tokom naredna dva dana Služba zaštite dobiće novu količinu dezinfekcionog sredstva, koja je donacija NKT, od 150 l, na bazi natrijum hipohlorida. Za jednu cistijernu od 8 kubika dodaje se između 5-6 l sredstva za dezinfekciju, objašnjava Ćirović. Sa druge strane, pripadnici Službe su, prema njegovim riječima, za sada dobro snabdjeveni zaštitnom i drugom opremom.

Dodaje da su danas okončali i postavljanje plakata u ulazima stambenih zgrada, gdje su precizirana uputstva za održavanje higijene ulaza i dezinfekciju, uz brojeve telefona nadležnih službi, tako da su plakati sada dostupni u svim stambenim objektima.

Ćirović navodi i da redovno kontrolišu paljenje zelenog otpada na otvorenom, koje će i ove godine biti zabranjeno od 1. juna. Do tada, mole sve, koji planiraju paljenje, da obavezno obavijeste Službu zaštite i spasavanja svakog 1. i 15. u mjesecu kao i svakog vikenda, na broj telefona 123, kako bi imali evidenciju gdje se loži i u slučaju potrebe, reagovati blagovremeno.

8 Komentari

  1. Ako se sjecate vremena SARS / Pticija gripa / Svinjska gripa – na granicnom prelazu Debeli brijeg je bio iskopan plitki bazen kroz koji su prolazila sva vozila koja su ulazila u CG.

    Da li je moguce da se to sada uradi na “svako malo”

  2. Lijepo što su se uključili i vatrogasci. Predlog, radi blagovremenog opažanja požara, da postave po kameru na Žvinje, Španjolu i Obosnik. Iz Meljina jedva vide i ostatak Meljina.

    5
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code