DF Herceg Novi: Hercegnovska buduća luka, Novljanima

DF Herceg Novi: Hercegnovska buduća luka, Novljanima

44
Podijeli

“Strategija razvoja gradske luke Škver-Opština Herceg Novi” prepoznata je kao dokument koji može značajno da doprinese zaštiti domicilnog stanovništva i zaštiti državu Crnu Goru od rasprodaje, saopštavaju iz OO DF-a Herceg Novi.

Kažu da su partija koja se iskreno bori za smijenu režima DPS-a, partije koja je isključivo usmjerena na privatizaciju Crne Gore, pogotovo obalnog područja i da državu pretvori u firmu koja će ubrzo poći u stečaj. Zato studije i strategije koje su usmjerene protiv toga DF je pažljivo analizirao:

Picerija i restoran

– Dolaskom na vlast u Herceg Novom sa Demokratama Herceg Novi, Novskom listom i SDP-om na temeljima da se građanima lokalne zajednice omogući pristojan život i napredak u svom gradu, a samim time i nakon toga i cijeloj državi Crnoj Gori, veoma smo pažljivo analizirali sva strateška dokumenta i projekte koji su usmjereni u tom pravcu.

Strategiju razvoja gradske luke Škver-Opština Herceg Novi je svako ko je želio da se informiše o svom gradu i ko se bori za svoj grad mogao da dobije na mjestima gdje se takva dokumenta nalaze, na način kao što smo i mi došli do tog dokumenta. Ono što je zanimljivo je da se kao dio radnog tima za izradu te strategije nalaze i dva istaknuta člana DPS-a koji su bili na vlasti u predhodnom periodu, a OO DPS izlazi sa saopštenjem da nema pojma o čemu se radi, naravno ukoliko njihov zadatak nije bio da opstruiraju realizaciju tog dokumenta. Ono što smo mi u strategiji prepoznali i za šta ćemo se kao dio koalicije na vlasti boriti jeste:

– Da opština Herceg Novi gazduje lokalitetom Škvera shodno značaju tog lokaliteta za grad i građane Herceg Novog.

– Zaštita javnog i opšteg interesa građana Herceg Novog.

– Da opština Herceg Novi gazduje lokalitetom Škvera bez javnog nadmetanja za svoje.

– Da opština Herceg Novi uspostavi i omogući uslove za realizaciju Strategije kako bi lokalitet Škvera mogao da postane luka nautičkog turizma treće kategorije.

– Zaštita subjekata na Škveru koji se bave poslovima od opšteg i javnog interesa za grad Herceg Novi i nadzora njihovog rada.

– Omogućavanje domicilnom stanovništvu, koji su integralni dio grada, koji su uredno registrovani kod subjekata koji upravljaju akvatorijumom lokaliteta Škver, zatim subjektima koji su registrovani u privrednim i poreskim strukturama opštine Herceg Novi da po pristupačnim cijenama ostvare svoje pravo na društveni, sportski i rekreativni život vezan za primorje i primorce.

– Da ovo bude jedan od načina i model za riješavanje problema koji su evidentni, naročito po pitanju gazdovanja lokalitetima koji su od lokalnog značaja, ne samo po pitanju javnog i opšteg interesa, već i komercijalnog i ekonomskog.

– Da se konačno sa Javnim preduzećem Morsko dobro riješi jedinstven stav građana primorskih opština da one gazduju svojim resursima a ne firma DPS-a i da usaglase načine upravljanja.

Kao partija kojoj je jedan od osnovnih ciljeva da doprinesemo i omogućimo građanima da pristojno žive u svojim lokalnim samoupravama, da stvaraju i napreduju i da samim time doprinesu razvoju države Crne Gore borićemo se za realizaciju svakog strateškog dokumenta i projekta koji moze tome doprinjeti. Ono što pouzdano možemo da tvrdimo je da kod DF-a postoji jasna podrška da se ovakvi strateški projekti podrže, a da DPS to ne želi jer je spreman da rasproda svaki pedalj crnogorske obale, kao i cijelu državu. Građani su to prepoznali u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, nadamo se uskoro i u ostalim gradovima Crne Gore i sve je jasnije ko je ustvari napravio državni udar.
Df će svim silama stati u odbranu luke koja treba da ostane Novljanima i Novome -zakljujučuju u saopštenju iz OO DF-a Herceg Novi.

44 Komentari

 1. Zašto stalno sirove šale na račun Simonide? To je krajnje nepošteno i primitivno. Mnogi od vas, što je komentarišete, niste joj ni za mali prst !

  3
  12
 2. Nema nikakve tajne oko “Strategije razvoja gradske luke Škver”, nju su 2016 uradili:
  1.Duško Lučić
  2.Vladimir Zloković
  3.Predrag Vukčević
  4.Miloš Mračević
  5.Radojica Gardašević
  6.Jovica Rašović
  7.Ranko Konjević

  4
  9
  • Svaka njima cast ali u ime koga? Drzave, opstine ili iz nekih drugih interesa?
   Neka se legitimisu u cije ime i za cije potrebe oni to rade!

   15
   1
  • Za pohvalu je Vas trud ali zar se niste trebali prvo obratiti opstini koja bi donijela skupstinsku odluku o izradi “strategije” nisam siguran da je to prava forma, odrediti smjernice, dati nalog da se izrade parcijalni elaborati, a sve je to trebalo biti na kraju u skladu sa najmanje trogodisnjim planom budzeta. Inace normalno da podrzavam da opstina upravlja i ima sve ingerencije na tom prostoru,koji po meni moze domacinskim gazdovanjem da ” hrani ” budzetske korisnike, tako da bi oni definitivno relaksirali budzet i svi sa ovog prostora presli na samofinansiranje.

   12
   1
 3. Borise lupi sakom od sto vec jednom, da se zna ko pije ko placa ! Zasto dozvoljavate da Simonida diktira sve, to nije u redu, ja glasam DF samo zbog par istaknutih novljana kao sto si ti Borise i kao sto je Pajo, ali ne mogu da zatvaram oci na budalastine koje radi vrh DF-a…Nezvanicno sam saznao da neces danas ni doci na skupstinu zbog nje, gradjani to ne podrzavaju !!!

  Borise digni glas, ima nas dosta iza tebe, iznenadio bi se !!!

  12
  9
   • Simonida je jedino što valja u DFu. Boris je sigurno i sistematski počeo uništavati grad svojom nepromišljenošću, dovodeći na funkciju Paja i Raja, dvojicu koji hoće da destregaju Park prirode Orjen. Ova dvojica su sramota za DF i cijelu koaliciju.

    3
    1
 4. Budite se i vi polako vrijeme vam je vise.Vjerovatno je po koalicionoj raspodjeli luka pripala vama.Ako vam novi direktor bude vrijedan i imao za savjetnika nekog lovca kao ovaj iz Orjena brzo ćete pretvoriti gradsku luku u suvi dok.Da li ima neko mladji od 65 godina u vašoj partiji da ga imenujete za direktora,kao da je udruženje NOB-a a ne preduzece.Ali i ovako stari i priučeni barem ste pošteniji, od ovih jednoobraznih i bezličnih.

  11
  1
 5. Raskubanje se zahuktava. Mama bara puno krokodila. Bacis fokus na stanove koje Su jednoglasno podijelili Jos prosle godine pa iza ledja Novljana shklapish Skver. Kakva ekipa.

  8
  1
 6. Dolazi na posao. Najljepsa je i najpametnija pa ima malu toleranciju. Nije se skolovala u Londonu i nije 30000 E. Sve sto procate nije istina. Skolovala se i opstina jeste platila dio ali nema veze sa ovim, tako da vam izvori informacija ne valjaju. Pozdrav

  3
  14
  • Daleko joj lijepa kuca, samo neka ide, najbolje u BiH,a moze i u Srbiju.Od svihbNovljana jedino ona dobila 30000 za skolovanje u Londonu! Znate li koliko omladine na studijama ima grad, i to vrlo talentovane i napredne. Pitajte iz koliko oblasti imamo strucnjake, neki su dobili 150 eura ona 30000 eur.

   7
   1
 7. Kako opština može gazdovati škverom, kad je on u pojasu Morskog dobra i zahvatu državne planske dokumentacije ?Kakvo je to kod upravljača uredno registrovano domicilno stanovništvo?
  Kakva je to registracija kod poreskih struktura?
  Kakvo je to pravo na društveni život za primorje i primorce?
  Zašto Škver mora biti luka baš treće kategorije?
  Šta znači bez javnog nadmetanja za svoje?

  9
  13
 8. Nisam upoznat da ce Bozo voditi luku ,ali ako je to tako Bozo Ukropina je rijetko posten i skroman covjek starosjedilac iz igala koliko ja znam .

  11
  16
 9. Prvo neka se svi legitimisu koji zele da ucestvuju u ovom projektu osim opstine pa tek onda da opstina sa onima sa kojima postoji javni interes krene u izradu strategije.Kad kazem legitimisu to znaci da odbornici na klupe dobiju akte o registraciji tih subjekata , vlasnicku strukturu, finansijske izvjestaje, a to se nece nikad desiti. Svaka druga procedura je bacanje prasine narodu u oci, i pokusaj da se zadrze privatni interesi.Koliko vidim mnogi komentarisu i ocjenjuju strategiju a ne znaju ni ko je napravio, ni zasto .Izradu strategije moze da pokrene skupstina opstine, ili drzava sve ostalo je bezocna prevara.

  18
  2
 10. Odakle je ovo prepisao budući direktor Luke Ukropina Božo kome je DF 3-4 partija u životu?
  Koliko ste iskreni i koliko mislite o gradu govori i činjenica da dnevno objavite 5-6 saopštenja u kojima vaša centrala toliko ocrni Demokrate, da je DPS mala maca za vas.
  Na koju foru ste obmanuli gradjane da vam daju 4 mandata da mi je znati. 3.14.

  31
  10
 11. Samo ste nam vi falili, sa vasim saopstenjima. Nemojte nam davati podrsku da vas zamolimo i bez vas cemo se izbiriti za Skver-ne damo ga nikome, pa ni vama ,vi ste gori samo sto nemate sansu da nam “pomazete” . Srednji vijek je za vas!!!

  25
  13
 12. Znači to što nacrt strategije nije javno objavljen je bio test.
  Da sam želio da se borim za svoj grad i obavijestim se o svom gradu, došao bih do teksta strategije kao što je došao DF. Ovako je jasno da sam nedobronamjerna i neinformisana ljenčina. Možda je Df vodio i i spisak ljudi koji su se interesovali za strategiju.

  12
  4
  • Tako je. Stajanje i cekanje pocetka zakazane rasprave u trajanju od sat vremena nije dovoljan dokaz ljubavi prema gradu… eto , pali smo na testu. 🙁

   8
   2
 13. Steta sto ovo saopstenje nije ranije objavljeno jer onaj ko hoce da posteno sagleda u njemu je sve pojasnjeno pa i to da su prisutni i clanovi DPSa koji ucestvuju u donosenju odluka. Svaka cast za DF sa zakasnjenjem ali do detalja objasnjeno i bez uvreda sto i dolikuje Bigovicu Simonidi Seferovicu i drugim clanovima DF.

  12
  26
 14. Postoji li Novljanin kpji je svjestan koliko HN bruka Crnu Goru. Svijet poceo da hvali na sva usta ljepotu CG a kad spomenes HN cutnja I znak pitanja ? Znaju samo za Kotor I Budvu a prosli kroz HN.Sta seljacki turizam napravi od grada nije vidjeno na ovim prostorima.Otpor

  29
  15

Ostavite komentar

*

code