DF HERCEG NOVI: ODGOVORNOST SNOSI DIREKTOR “VODOVODA” I RUKOVODSTVO OPŠTINE

DF HERCEG NOVI: ODGOVORNOST SNOSI DIREKTOR “VODOVODA” I RUKOVODSTVO OPŠTINE

186
0
Podijeli

Demokratski front Herceg Novi osuđuje način na koji Elektoprivreda Crne Gore pokušava da naplati svoja potraživanja od D.O.O. Vodovod i kanalizacija Herceg Novi, imajući u vidu da građani Herceg Novog nisu direktno odgovorni za to što menadžment D.O.O. Vodovoda i kanalizacije Herceg Novi nije sposoban da upravlja preduzećem.

Demokratski front, odnosno NOVA i PZP, koji u Hreceg Novom imaju pet odbornika u vladajućoj kolaciji, podsjećaju u saopštenju da već dvije godine uporno apeluju na SNP Herceg Novi zbog stanja u D.O.O. Vodovod i kanalizacija Herceg Novi:
– Stanje je veoma loše i problemi se povećavaju iz dana u dan. I pored naših stalnih upozorenja nije iskazana spremnost da otpočne proces rješavanja nagomilanih problema. Samim tim DF Herceg Novi ne snosi nikakvu odgovornost za novonastalu situaciju u D.O.O. Vodovod i kanalizacija Herceg Novi. Isključivu odgovornost za ovaj problem snosi direktor „Vodovoda i kanalizacije” i rukovodstvo Opštine, a mi kao koalicioni partner i dalje smo spremni da damo maksimalan doprinos da se situacija u D.O.O. Vodovod i kanalizacija Herceg Novi dugoročno stabilizuje – navode iz DF-a.
NOVA i PZP, kao potpisnici koalicionog sporazuma u Herceg Novom, juče su u Opštini Herceg Novi zatražili koordiniranu akciju od rukovodstva D.O.O. „Vodovod i kanalizacija” i njegovog borda direktora, kao i predsjednika opštine za ukidanje restrikcija vode.
– Višegodišnje složeno i teško stanje u tom javnom subjektu je sada kulminiralo i veliku štetu trpe svi građani, što je nedopustivo. Ne prihvatamo da čitava lokalna samouprava bude na neki način talac lošeg rukovođenja u D.O.O. „Vodovod i kanalizacija”. DF tj. njegove članice su više puta upozoravali koalicione partnere da se u tom preduzeću mora usvojiti sanacioni program sa efikasnim i hitnim sanacionim mjerama. Očigledno je, međutim, da su za ovakav pristup potrebne kadrovske promjene u vrhu D.O.O. „Vodovod i kanalizacija”. Nije moguće sprovesti bilo kakav program poboljšanja unutrašnje organizacije, racionalizacije poslovanja i ušteda sa istim rukovodstvom koje sjedi u svojim foteljama već 14 godina – kategorični su u DF-u.
Takođe, oni, kako saopštavaju, ne mogu prihvatiti ni lošu, ili skoro nikakvu koordinaciju Vodovoda i predsjednika Opštine.
– To je suprotno duhu Zakona o lokalnoj samoupravi i već više godina nanosi direktnu štetu najvažnijem javnom servisu i održivosti lokalnih javnih finansija. Mi vjerujemo da većina naših političkih partnera u SNP-u ima manje ili više kritički stav prema stanju u D.O.O. „Vodovod i kanalizacija” i zato im dajemo punu podršku u tome da energično doprinesu rješavanju ove teške situacije. Odlučan pristup rješavanju problema u „Vodovodu i kanalizaciji” vidimo kao početak rekonstrukcije izvršne vlasti u lokalnoj samoupravi – zaključuju u saopštenju NOVA i PZP, objedinjeni u Demokratskom frontu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code