„DIAMOND GUIDE“ PUBLIKACIJA I GASTRO MAPA NA TELEFONU

„DIAMOND GUIDE“ PUBLIKACIJA I GASTRO MAPA NA TELEFONU

0
Podijeli

Otkako se pojavila 2009.godine u Crnoj Gori publikacija »Diamond guide« uspješno je predstvljala gastronomsku ponudu zemlje, a pred ovogodišnju sezonu štampano je novo izdanje s kompletnom turističkom ponudom. Publikacija, kao i planovi promovisani su sinoć u hotelu »Splendid« u Budvi.

 

– Za pet godina rada «Daimond guide« se pokazao kao renomirani brend promocije turističke ponude Crne Gore u nekoliko kategorija. U publikaciji su predsatvljeni smještajni kapaciteti, hotelijerstvo, gastronomija, a čitaoci se upućuju i na kvalitetne turističke agencije, mjesta za zabavu, kao i na najvažnije kulturne događaje tokom godine, nadasve i na prirodne ljepote koje krase zemlju – kazao je urednik Mirko Butulija.
Web site www.diamondtravelguide.com i aplikacija se svakodnevno ažuriraju na engleskom, ruskom i crnogorskom jeziku. Programerski tim angažovan je i kako bi putem google marketinga prilikom izdanja slijedeće publikaceije »Daimond guide« bio pozicioniran na prvim stranama googla.
Mirko ButulijaTiraž publikacije lani je bio 25 hiljada primjeraka, koji su distribuirani na preko 300 punktova u Crnoj Gori. Besplatna je i nalazi se u sobama mnogih crnogorksih hotela. Uz podršku NTO »Daimond guide« se pojavljuje na većini sajmova u inostranstvu. Postoji mogućnost da se tiraž poveća za iduću godinu, najavljuje Butulija.
Promocija turističke ponude Crne Gore je dostupna i u elektronskoj formi, odnosno napravljena je aplikacija gastromaps.com za Crnu Goru.
– U pripremi je isti posao u Srbiji, ali nastojaćemo da ovu gastro aplikaciju zaokužimo kroz gastro ponudu zemalja bivše Jugoslavije.
Na to nas je naveo podatak da 65 odsto gostiju dolaze upravo iz zemalja regiona. Na taj način svi korisnici u svojim smart telefonima moći će da imaju objedinjenu gastro ponudu. Aplikacija je jednostavna za korišćenje. Postoji sada 8 kategorija za Crnu Goru sa informacijama o gradovima i kuhinji, sa kvalitenim HD forogafiajma restorana i menija. Ono što našu aplikaciju razlikuje od većine u svijetu jeste da mi dajemo kompletan meni restorana. Tako da na osnovu vizuelnog identiteta i menija jedan korisnik može odlučiti koji restoran da posjeti – kazao je Butulija.
Aplikacija je i interaktivna i daje mogućnost korisnicima ocjenjivanja restorana u četiri kategorije, bez mogućnosti komentara, što može biti odlučujuće za odabir.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code