Početna Društvo Dies Natalis u Herceg Novom u septembru

Dies Natalis u Herceg Novom u septembru

0

Rođendan Federacije evropskih karnevalskih gradova, Dies Natalis ove godine biće održan u Herceg Novom, od 27. do 30. septembra. Tada će se u našem gradu okupiti predstavnici najveće karnevalske porodice na svijetu i članovi Internacionalnog borda, najavljeno je na konvenciji Federacije u turskom gradu Jalova.

Herceg Novi i Praznik Mimoze predstavljeni su u okviru 39. Konvencije, kojoj su prisustvovali predstavnici 20 zemalja članica Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) sa 115 učesnika. Članovi internacionalnog borda FECC i predstavnici FECC Crna Gora pružili su punu podršku Herceg Novom i izrazili zadovoljstvo što je upravo naš grad izabran za domaćina 39. Dies Natalisa, i to u godini jubileja, kada je održan 50. Praznik mimoze.

Opština Herceg Novi je već u martu, tokom Praznika mimoze, prihvatila predlog Federacije i podržala kandidaturu, a na Konvenciji u Jalovi predlog je dobio podršku Internacionalnog borda, navodi se u saopštenju lokalne uprave.

 „Herceg Novi je prelijep grad i zadovoljstvo je što će u njemu biti održana proslava 39. rođendana FECC-a – Dies Natalis, jednog od najvažnijih događaja za Federaciju“, istakao je predsjednik Internacionalnog borda, Lars Algel.

Tokom 39. Konvencije održana je Skupština Federacije, na kojoj su Herceg Novi predstavljali Ivan Peulić i Danilo Dabović iz nevladine organizacije „Maškare“, a delegaciju Crne Gore činili su i predsjednik FECC Crna Gora Branko Đurica i Goran Božović ispred Tivatskog karnevala.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code