Početna Društvo Digitalni udžbenici za 7.500 učenika od 1. septembra

Digitalni udžbenici za 7.500 učenika od 1. septembra

1

Ministar prosvjete Damir Šehović najavio je pilot projekat “Digitalna učionica” kojim će se, kako je naveo, započeti sveobuhvatna digitalna transformacija obrazovnog sistema.

Nastavna godina biće završena 12. juna, kazao je Šehović u Dnevniku TVCG.

On je kzao da je to prekretnica koja znači modernizaciju i osavremenjavanje obrazovnog procesa a istovremeno i odustajanje od anahronog tradicionalnog prevaziđenog načina prezentiranja nastavnog sadržaja.

Projekat podrazumijeva da, od 1. septembra, svaki učenik prvog razreda, svih sedam i po hiljada učenika u 500 odjeljenja i njihovih 500 nastavnika, pored klasičnih udžbenika ima i dodatak digitalnih udžbenika, odnosno digitalnih sadržaja.

“Ti digitalni sadržaji će biti prikazani u formi 2D i 3D animacija, video materijala, simulacija, virtuelnih modela koji će biti vezani za nastavni plan i program i za sadržaj samog udžbenika. Djeca će na savremen, evropski način od naredne školske godine biti u prilici da apsorbuju znanje i da im to znanje bude trajnije”, kazao je Šehović.

Danas će ,kako je najavio, biti potpisan ugovor sa kompanijom M:tel, koja će finansirati taj projekat.

Takođe, Šehović je kazao da je u planu da sve učionice budu opremljene kvalitetnim wi-fi signalom. Takođe, plan je da se do septembra zamijeni sva računarska oprema u svim osnovnim i srednjim školama i da se nabave pametne table i smart televizori do šestog razreda osnovne škole, za šta je Ministarstvo prosvjete, u saradnji sa Evropskom investicionom bankom, izdvojilo 4-5 miliona eura.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code