Dim od požara u zubačkim selima, dopire do Konavala i Herceg Novog

Dim od požara u zubačkim selima, dopire do Konavala i Herceg Novog

0
Podijeli

Već osam dana bukte požari na području zubačkih sela u Opštini Trebinje i dim koji su posebno danas osjećali i gledali stanovnici Igala i Herceg Novog dolazi, nošen vjetrom, sa tog požarišta, saznaje Radio Jadran. Mnogi su pomislili da opet dimi sa deponije zelenog otpada u Sutorini, ali to nije tačno.

trebinjelive.info

Pod velom dima je i područje Konavala u Hrvatskoj. Portal trebinjelive prenosi da je bilo veoma kritično ovih dana, te da se vatrena stihija primakla poptpuno kućama u Konjsklom.
Posljednja informacija potvrđena u Odsjeku za civilnu zaštitu grada Trebinja je da se krak požara usmjerio prema selu Radešići.

Picerija i restoran

Kako prenosi trebinjelive, požarna linija na ovom području je duga oko pola kilometra, a na gašenju vatrene stihije angažovani su vatrogasci, pripadnici gradske i civilne zaštite HET-a i šumari.

Iako je prije tri dana zatražen helikopter od Oružanih snaga BiH, on još uvijek nije upućen na zubačko požarište koje je aktivno već osam dana. Novi požar je aktivan na području Bijele gore i zahvatio je bor, jelu i bukvu. Trebinjski vatrogasci i ostalo ljudstvo angažovano na gašenju požara, u proteklih nekoliko dana borilo se sa više šumskih požara, čiji je uzrok, kako se pretpostavlja, ljudski faktor.

Iz nadležnih službi apeluju na sve građane da ne pale vatru na otvorenom, dok su iz Policijske uprave Trebinje upozorili da će sankcionisati sve one koji se ne budu pridržavali važećih propisa o paljenju vatre tokom ljetnih mjeseci.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code